Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.03.2009.

Pomocija romana 'Ludnice' Régisa Jauffreta
Održava se
18.03.2009.

Pomocija romana "Ludnice" Régisa Jauffreta (izdavačka kuća Aora), održat će se u srijedu, 18. ožujka 2009. u 19:00 sati u KK Booksa u Zagrebu.

O knjizi će govoriti glavna urednica Nela Milijić i književnik Marinko Koščec.

Regis Jauffret rođen 1955. godine u Marseilleu i jedan je od najintrigantnijih francuskih pisaca današnjice. Nakon desetak objavljenih djela, proslavio se romanom 'Univers, univers', koji je 2003. nagrađen prestižnom Prix Decembre. Roman 'Ludnice' objavio je 2005. i za njega dobiva nagradu Prix Femina, a 2006. izlazi mu provokativni kratki roman 'Autobiografija' (kod nas u izdanju Sysprinta).

2007. mu je izašlo golemo djelo od preko tisuću stranica 'Microfictions' (Mikrofikcije), zbirka od 500 kratkih tekstova, koja mu je već u prvim mjesecima donijela Grand Prix de l'Humour Noir (nagrada za crni humor) i Prix du Livre France Culture - Telerama. U rujnu 2008. objavio je roman 'Lacrimosa'.

'Ludnice' je tragikomična priča o razvodu u kojoj Régis Jauffret crnohumorno definira obitelj kao nezrelu i potpuno pomaknutu tvorevinu, jer po njegovom mišljenju "ima više luđaka na slobodi unutar obitelji nego u ljubavnim pričama".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –