Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 17.06.2013.

Poziv nakladnici - natječaj Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga. Natječaj se raspisuje radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 9. do 13. listopada 2013., te za izložbu Best Designed Books All Over The World, koja će se tijekom ožujka iduće godine održati u Leipzigu.

Riječ je o izložbama na kojima se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskog umijeća.

Na navedenim izložbama velik broj zemalja iz cijeloga svijeta predstavlja svoju godišnju produkciju knjiga u sedam kategorija. Kategorije su: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Pozivaju se svi zainteresirani hrvatski nakladnici da do 4. srpnja 2013. godine pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na adresu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb, s naznakom „Hrvatska lijepa knjiga“. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene u razdoblju između 17. srpnja 2012. i 3. srpnja 2013. godine.

Ocjenjivački sud odabrat će tijekom srpnja najljepše oblikovane hrvatske knjige, a organizator će o njihovu izboru obavijestiti javnost putem medija te iste nakon toga poslati u Frankfurt.

Odabrane knjige nakon sajmova u Frankfurtu i u Leipzigu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –