Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 16.10.2006.

Predstavljanje biografije Nikole Tesle
Održava se
17.10.2006.

U utorak, 17. listopada u 19 sati u knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, Zagreb, održati će se predstavljanje biografije "izumitelja 20. stoljeća", hrvatskog i američkog znanstvenika Nikole Tesle. Knjigu "Čudotvorac – život i vrijeme Nikole Tesle; biografija jednog genija" u izdanju Naklade Mlinarec&Plavić predstaviti će autor knjige Marc J. Seifer, akademik Vladimir Paar te urednici Robert Mlinarec i Ivan Sršen.

Knjiga Marca J. Seifera sveobuhvatna je biografija Nikole Tesle, u koju je autor uložio preko dvadeset godina istraživačkog rada. Rezultat tog napora prikaz je cjelokupnog Teslinog života te znanstveni uvod u njegove pronalaske, kao i otkriće nekih podataka koji široj javnosti nisu bili poznati (analize Teslinih privatnih zabilježaka, intervjui za onovremeni tisak).

Knjiga opisuje mukotrpan put Nikole Tesle od početaka njegovog formalnog obrazovanja u Hrvatskoj sve do njegovih najvećih znanstvenih i izumiteljskih ostvarenja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Marc J. Seifer pohađao je University of Rhode Island te University of Chicago, a doktorirao je psihologiju na Saybrook Instituteu. Kao stručnjak za grafologiju, surađivao je s raznim odjelima za suzbijanje kriminala u SAD-u kao i s državnim odvjetništvom države Rhode Island. Dr. Seifer predavao je u Izraelu, na University of Vancouver u Kanadi te na sveučilištima Oxford i Cambridge u Engleskoj. Piše za listove The Economist i The Washington Post.

– Povezani sadržaj –

Najava • 03.10.2006.

Upadaj u kombi!

– Pretraži sve članke –