Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.12.2018.

Predstavljanje izdanja 'Maksimir i Mirogoj' Sinana Gudževića
Održava se
20.12.2018. u 19h

Predstavljanje izdanja "Maksimir i Mirogoj" (Zvijezde nad Brazilom; Demon po imenu Sutra) Sinana Gudževića (Fraktura, 2018) održat će se u četvrtak 20. prosinca, u 19 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu.

Uz Sinana Gudževića o knjigama će govoriti Đurđica Čilić, Neven Jovanović, Dražen Kušelj i Seid Serdarević.

Polazeći od dviju metafora usko vezanih uz zagrebački urbani prostor - Maksimira i Mirogoja - Sinan Gudžević podiže lokalna zbivanja, situacije i teme na univerzalnu razinu. U prvom svesku "Zvijezde nad Brazilom" autor tematizira područje sporta odnosno nogometa u svjetskom kontekstu povezujući događaje i likove iz prošlosti s aktualnim zbivanjima. "Demon po imenu Sutra" drugi je svezak koji kroz metaforu Mirogoja priziva trajnu ulogu kulture i književnosti, kao sjećanja i spomena na imena nekih davnih i divnih ljudi, ali i davnih i divnih daljina i predjela, pjesama i pjesnika, dragih prijatelja i bliskih nepoznanika, kojima autor ispisuje alternativnu povijest našega zajedničkog svijeta.

Sinan Gudžević

Maksimir i Mirogoj

  • Fraktura 12/2018.
  • 736 str., meki uvez + zaštitna kutija
  • ISBN 9789533580678

U prvom svesku 'Zvijezde nad Brazilom' autor tematizira područje sporta odnosno nogometa u svjetskom kontekstu povezujući događaje i likove iz prošlosti s aktualnim zbivanjima. 'Demon po imenu Sutra' drugi je svezak koji kroz metaforu Mirogoja priziva trajnu ulogu kulture i književnosti kojima autor ispisuje alternativnu povijest našega zajedničkog svijeta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –