Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.12.2016.

Predstavljanje knjige '4 brave' Željke Horvat Čeč u Rijeci
Održava se
14.12.2016. u 19h

Predstavljanje knjige "4 brave : (crtice sa sela, bez svinje)" autorice Željke Horvat Čeč (V.B.Z., 2016) održat će se u srijedu 14. prosinca u 19 sati u riječkom Klub Bačva (Dolac 8).

Knjigu će predstaviti Kruno Lokotar (urednik), Zoran Žmirić (kolega pisac) i Željka Horvat Čeč (autorica).

4 brave donose priču djevojčice, infantilne pripovjedačice kojoj se u pisanju još miješaju standard i dijalekt, čija je sintaksa jednostavna…, o njezinu odrastanju i školovanju od prvoga do šestoga razreda, u međimurskom selu, u razdoblju 1991 – 96. Njezina „krivnja“ je u tome što ne ide na vjeronauk kao sva druga djeca, te što su neki članovi njezine obitelji bili članovi Saveza komunista, baš kao i dobar dio Hrvata prije toga doba presvlačenja uvjerenja i nove gorljivosti.

Knjiga sadrži i nešto dirljivog i prijetećeg dokumentarnog materijala, školskih sastavaka, izrezaka iz novina, „pisama smrti“, koji pokazuje stanje ugroženosti i praksu ugrožavanja.

Željka Horvat Čeč

4 brave : (crtice sa sela, bez svinje)

  • V.B.Z. 11/2016.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789533048390
  • Cijena 89.00 kn

'4 brave' donose priču djevojčice, infantilne pripovjedačice o njezinu odrastanju i školovanju od prvoga do šestoga razreda, u međimurskom selu, u razdoblju 1991 – 96. Njezina 'krivnja' je u tome što ne ide na vjeronauk kao sva druga djeca, te što su neki članovi njezine obitelji bili članovi Saveza komunista, baš kao i dobar dio Hrvata prije toga doba presvlačenja uvjerenja i nove gorljivosti.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –