Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.01.2022.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine i drugi eseji'
Održava se
16.03.2022. u 20h

Predstavljanje knjige Borisa Becka "Potemkinove ruševine i drugi eseji" (Leykam international, 2021.) održat će se u srijedu 16. ožujka u 20 sati u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb)

Knjigu će predstaviti Dražen Klarić (urednik Večernjeg lista), Boris Beck (autor) i Eugenia Ehgartner (urednica).

Knjiga "Potemkinove ruševine i drugi eseji" sadrži eseje Borisa Becka grupirane oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – koje se razmatraju u svojim prirodnim ishodištima, biološkim i geološkim, ali i u svim njihovim utjecajima na politiku, kulturu i svakodnevni život. Beck u knjizi daje raznolike povijesne izvore za relevantnu problematiku, osvjetljava ih koristeći raznoliku teoretsku literaturu te ih oslikava brojnim aktualnim dobro izabranim primjerima.

Njegove teme, kojima se stalno vraća, jesu povezanost prirodnog i kulturnog, moralnog i političkog te tehničkog i ljudskog. S lakoćom navodeći klasične autore poput Baudrillarda, Levinasa, Agambena ili Eca, Beck se probija kroz plimu banalnosti suvremenih medija i društvenih mreža, pokazujući čitateljima da optimizam i vedrina duha mogu pružiti utjehu i u najozbiljnijim vremenima. 

Boris Beck

Potemkinove ruševine i drugi eseji

  • Leykam international 10/2021.
  • 204 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401270

Knjiga 'Potemkinove ruševine' sadrži eseje Borisa Becka grupirane oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – koje se razmatraju u svojim prirodnim ishodištima, biološkim i geološkim, ali i u svim njihovim utjecajima na politiku, kulturu i svakodnevni život.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –