Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.02.2018.

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza'
Održava se
01.03.2018. u 19:30h

Predstavljanje knjige Branka Čegeca "Talačka kriza" (Meandarmedia, 2017) održat će se u četvrtak, 1. ožujka u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: Karolina Lisak Vidović, Stipe Grgas, Tvrtko Vuković, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.


Kada je pak riječ o tekstovima koji se bave kulturnim fenomenima, uglavnom negativnim, Čegecova sklonost ironiji i sarkazmu dolazi do punog izražaja i pokazuje svu besmislenost projekcija koje neprestano vraćaju na početak, poništavajući svaku ideju kontinuiteta. Po njemu je, naime, novi početak nužan, ali tako da se prethodno poslože svi kvalitetni prinosi, da se – makar i mehanički – stvori slika kontinuiteta da bi se zaustavilo tapkanje u mjestu.

Miroslav Mićanović

Branko Čegec

Talačka kriza

  • Meandarmedia 11/2017.
  • 266 str., meki uvez
  • ISBN 9789533341637
  • Cijena 129.00 kn

Branko Čegec u 'Talačkoj krizi' često poseže za komparatističkom sintezom, podjednako kada govori o pojedinim autorima i kada situira određene literarne tendencije, odnosno poetičke perspektive. Kada je pak riječ o tekstovima koji se bave kulturnim fenomenima, uglavnom negativnim, autorova sklonost ironiji i sarkazmu dolazi do punog izražaja i pokazuje svu besmislenost projekcija koje neprestano vraćaju na početak, poništavajući svaku ideju kontinuiteta. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –