Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.06.2018.

Predstavljanje knjige Dušana Vesića o životu Margite Stefanović Magi (Ekatarina Velika)
Održava se
13.06.2018. u 17:30h

Dušan Vasić: Magi : Kao da je bila nekad

Magi : Kao da je bila nekad Vesić Dušan

U organizaciji Naklade Ljevak u srijedu, 13. lipnja 2018., u 17:30 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska3, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige Dušana Vesića "Magi: Kao da je bila nekad".

Ilustrirana drama u pet činova sadrži ekskluzivne, dosad uglavnom neobjavljene fotografije iz karijere i privatnog života Margite Stefanović Magi (Ekatarina Velika) - glazbenice koja je svojom glazbom i karizmom obilježila važan period u povijesti jugoslavenske rock-scene.

Uz autora Dušana Vesića, sudjeluju i Zoran Stajčić, Ivana Bodrožić (moderatorica), Ivana Dragičević i Zoran Stojanović (glazba).

 

„U kulturi u kojoj se biografije pišu uglavnom na samo dva načina – nekritičkim hvaljenjem bez ostatka, ili onim što Englezi zovu „ubojstvo karaktera“, uništavanjem i blaćenjem, dakle – Dušanu Vesiću ponovo je uspjelo napisati biografiju koja nije ni jedno od toga dvoga. Tamo gdje većina reagira sentimentalno i bez odmaka idealizira – Vesić nudi činjenice, do u detalje provjerene i skupljene silnom i kod njega odavno poznatom marljivošću. No on nipošto nije klinički hladan i udaljen od svoje teme – od osobe o kojoj piše: tamo gdje su drugi cinični, on nudi humanost i razumijevanje. Ispod svih detalja, ispod fakata, imena i događaja, promalja se zato emocija, mnogo jača i mnogo dublja. Autorova suosjećajnost velika je koliko i diskretna, baš kao i njegova suživljenost sa stvarnom ličnošću koju su toliki promatrali iz daljine, a nije je poznavao nitko.“

Đorđe Matić

Dušan Vesić

Magi : Kao da je bila nekad : Ilustrirana drama u pet činova

  • Naklada Ljevak 04/2018.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551715
  • Cijena 139.00 kn

Uz zasluženu slavu koju je EKV uživala i još uživa kao kultni bend novoga vala, zanimanje medija i publike izazivala je i tragična sudbina većine njezinih članova koji su umrli u najboljim godinama. Posljednja je otišla klavijaturistica Magi koju su neki proglašavali 'najvećom umjetnicom', a drugi 'najgorom narkomankom'. Tko je dakle bila Margita Stefanović Magi i što se s njom zapravo dogodilo?

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –