Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.12.2015.

Predstavljanje knjige Ivice Ivaniševića 'U sedlu je tijesno za dvoje'
Održava se
19.12.2015. u 12h


Predstavljanje romana Ivice Ivaniševića "U sedlu je tijesno za dvoje" (Hena com, 2015) održat će se u subotu 19. prosinca u 12 sati u splitskom NoStressu (Iza Lože 9 - Pjaca).

O knjizi će govoriti Ante Tomić, Zlatko Gall, Patricija Vodopija, Marina Vujčić i Ivica Ivanišević.

Čitajući roman Ivice Ivaniševića dok vani cvrčci padaju s grana od vrućine i dok se pola kilograma srdela kuha u najlonskoj vrećici što sam je zaboravio u autu, i sam postajem dijelom njegovog intimističkog, dječačkog čuda i govora. Jer sve tako lako prepoznajem, najlakše onu nevinost bivšeg vremena koje je tako nepovratno iščezlo iz vlastita volumena i glasa. Svijeta o kojem piše Ivanišević, nažalost, više nema.

Ivica Ivanišević

U sedlu je tijesno za dvoje

  • Hena com 09/2015.
  • 230 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591071
  • Cijena 119.00 kn

Ivica Ivanišević je pisac opće prakse koji iz pojedinačnih komedija gradi kolektivnu. Njegove autorske preokupacije uključuju jučer, danas i malo sutra. Kad je sit svega i gladan južnjačke utjehe, postaje javni bilježnik perfekta, prizora iz mračnog života, zavičajnih humoreski, filozofije grintanja i svih onih malih nostalgičnih nevolja koje moraju ući u zapisnik da bi se znalo da je život, zapravo, jedno veliko čudo.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –