Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2024.

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića 'Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu'
Održava se
13.06.2024. u 18h

Ivica Matičević, Priča prati hrabre

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića "Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu" (Leykam international, 2024.) održat će se u četvrtak 13. lipnja u 18 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Jelačića 7/I).

Hrabri su pisci koji svoja iskustva zaodijevaju u ruho priče. Iznose pred nas svoje osjećaje, doživljaje, razmišljanja... pokušavaju prenijeti svoj unutrašnji svijet. Ova knjiga upušta se u avanturu tumačenja priča i u svojim ogledima otkriva moguće svjetove novije hrvatske proze.

O knjizi će govoriti autor Ivica Matičević, akademik Boris Senker i dr. sc. Antun Pavešković.

Tekstovi u knjizi "Priča prati hrabre: Pogled u noviju hrvatsku prozu" Ivice Matičevića nešto su poput desetogodišnjeg dnevnika čitanja novije hrvatske proze. Govore dvostrukim jezikom: jezikom struke i stručne literature, ali i jezikom doživljaja književnog djela, jezikom emocija i dojma… baš onako kako je to prije stotinu godina zagovarao Antun Barac… Zato su spoj stručnog/znanstvenog diskursa i „obične“ govorne fraze, umnogome usvajaju ekspresivnu moć neposrednog dojma, ironije i dosjetke koje onda zaokružuju u kratkim ogledima punima kritičke i analitičke napetosti.

Ivica Matičević

Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu

  • Leykam international 05/2024.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789533401812

Tekstovi u knjizi 'Priča prati hrabre: Pogled u noviju hrvatsku prozu' Ivice Matičevića nešto su poput desetogodišnjeg dnevnika čitanja novije hrvatske proze. Govore dvostrukim jezikom: jezikom struke i stručne literature, ali i jezikom doživljaja književnog djela, jezikom emocija i dojma… baš onako kako je to prije stotinu godina zagovarao Antun Barac… Zato su spoj stručnog/znanstvenog diskursa i 'obične' govorne fraze.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –