Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Senker ×

Najava • 22.03.2022.

Predstavljanje knjige Borisa Senkera 'Zvijezde. Drame'

Predstavljanje knjige Borisa Senkera 'Zvijezde. Drame' održat će se u utorak 22. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Triptih o snažnim ženama kao scenskim eksponatima predstavit će: Boris Senker, Cvijeta Pavlović, Robert Raponja, Lucija Ljubić i Eugenia Ehgartner.
Najava • 21.02.2019.

'Marinković nas spaja: Kiklop nekad i danas' - književna večer u povodu 106. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića

Grad Vis, Memorijalna zbirka Ranko Marinković, Odjel za kazalište i film Matice hrvatske i Ogranak Matice hrvatske u Visu organiziraju književnu večer u povodu 106. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića i 10. obljetnice rada Memorijalne zbirke Ranko Marinković iz Visa.
Najava • 04.10.2007.

PROMOCIJA : Riječ mati čina (Krležin kazališni krug)

Predstavljanje nove knjige iz biblioteke RAZOTKRIVANJA Naklade Ljevak: «Riječ mati čina : Krležin kazališni krug»autora Nikole Batušića, održati će se u četvrtak, 4. listopada 2007. u 12 sati, u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Trg maršala Tita 4). O knjizi će govoriti: Ana Lederer, Boris Senker, Nikola Batušić i urednica Nives Tomašević.
Najava • 06.10.2006.

Književni skup : Ivo Brešan

Povodom sedamdesete obljetnice rođenja Ive Brešana, Hrvatsko društvo pisaca organizira književni skup koji će se održati 6. listopada 2006. u prostorijama HDP-a, Basaričekova 24, Zagreb. U 10 sati počinje prvi dio na kojem sudjeluju: V. Visković, S. Petlevski, B. Senker, V. Zuppa, B. Violić, M. Gotovac, T. Maroević, K. Papić, B. Donat, a u 17 sati drugi dio skupa na kojem sudjeluju: N. Batušić, B....
Najava • 18.05.2006.

Zero spektakl u Booksi!

Sutra Zero dolazi u Booksu. A s njim i Milko Valent, kontroverzni umjetnik hrvatske književnosti, te njegov Plaidoyer po pički (internacionalni naziv: Plaidoyer per Pussy). Ukratko, "Zero" je ultimativna dramska trilogija sastavljena od drame "Gola Europa" (premijerno izvedna u zagrebačkom HNK na Sceni Habunek 2003.), vesele tragedije "Ground Zero Aleksandra" i dramskog spektakla "Plaidoyer po pički", a iz...