Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.10.2007.

PROMOCIJA : Riječ mati čina (Krležin kazališni krug)
Održava se
04.10.2007.

Predstavljanje nove knjige iz biblioteke RAZOTKRIVANJA Naklade Ljevak: «Riječ mati čina : Krležin kazališni krug»Nikole Batušića, održati će se u četvrtak, 4. listopada 2007. u 12 sati, u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Trg maršala Tita 4).

O knjizi će govoriti:
Ana Lederer
Boris Senker
Nikola Batušić
i urednica Nives Tomašević

O knjizi:

Za knjigu pod naslovom «Riječ mati čina» Nikola Batušić, vrsni hrvatski teatrolog, autor i priređivač petnaestak knjiga koje su redom dobivale nadasve visoke ocjene stručne i znanstvene zajednice, izabrao je šesnaest znanstvenih i stručnih radova koji se na ovaj ili onaj način tematski vežu uz središnju ličnost hrvatske književnosti i kazališne umjetnosti u dvadesetom stoljeću - uz ličnost Miroslava Krleže.

Knjigom Nikole Batušića dramski, a dijelom i esejistički opus Miroslava Krleže bolje je osvijetljen i točnije pozicioniran u književni i kazališni kontekst njegova doba. Ukazuje se u njoj na dosad prešućene ili predviđene veze i odnose, na dvosmjerne tijekove razmjene motiva, ideja i svjetonazora između Krleže i njegovih prethodnika te suvremenika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –