Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nives Tomašević ×

Razgovor • 16.12.2023.

Nives Tomašević : Knjižara koja bi bila ultimativno kulturno središte, takva danas u Hrvatskoj ne postoji

Knjižara koja bi bila ultimativno kulturno središte, koja bi imala najveći mogući broj naslova, educirani kadar... danas takva kod nas ne postoji. Nekadašnji knjižari su bili izuzetno educirani, oni su završavali srednju školu koja je imala pojačanu satnicu hrvatskog jezika, učio se latinski i još jedan strani jezik, a ključni ljudi velikih izdavačkih kuća su im predavali stručne predmete.
Najava • 21.09.2023.

Sveučilište u Zadru organizira zagrebačku promociju knjige posvećene Nives Tomašević

U četvrtak 21. rujna 2023. godine, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, zadarsko Sveučilište organizira zagrebačku promociju knjige 'Kreativni pristupi nakladništvu i baštini'. Ovaj zbornik radova posvećen je Nives Tomašević, koja je osim svog uredničkog rada zaslužna i za uvođenje teme nakladništva na različitim studijskim razinama u Hrvatskoj.
Najava • 25.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić, posvećene najvažnijemu razdoblju u hrvatskoj znanosti o književnosti, održat će se u petak 25. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti akademik Krešimir Nemec i prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić, dok će razgovor moderirati urednica knjige Nives Tomašević.
Najava • 10.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Islam i ljudska prava' Ajle Čustović

Predstavljanje knjige 'Islam i ljudska prava' Ajle Čustović održat će se u četvrtak 10. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja nije pisana sa stajališta kritičnosti prema islamu, ali ni sa stajališta plitke apologetike, uz autoricu će govoriti prof. Enes Kulenović te prof. Zoran Kurelić, dok će razgovor moderirati urednica Nives Tomašević.
Najava • 08.11.2022.

Polemička tribina: Koliko mediji danas brinu o književnosti?

Polemička tribina Društva hrvatskih književnika na temu: Koliko mediji danas brinu o književnosti?, održat će se u utorak 8. studenog u prostorijama DHK u Zagrebu. O temi će razgovarati Nives Tomašević, Davor Šalat, Stjepo Martinović i Tomica Bajsić. Voditeljica tribine je Lada Žigo Španić.
Najava • 18.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Kreativna industrija i nakladništvo' Nives Tomašević

Predstavljanje knjige 'Kreativna industrija i nakladništvo' održat će se u četvrtak 18. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Dubravka Oraić Tolić, Marijana Tomić i autorica Nives Tomašević.
Najava • 26.02.2015.

Promocija knjige Jasne Horvat 'Antiatlas'

Promocija nove knjige Jasne Horvat 'Antiatlas' (Naklada Ljevak, 2014) održat će se u četvrtak 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati Dubravka Oraić Tolić, urednica Nives Tomašević i autorica, dok će ulomke iz knjige čitati Ana-Marija Vrdoljak.
Najava • 30.10.2014.

Promocija knjige Marijane Tomić 'Hrvatskoglagoljski brevijari'

Promocija knjige Marijane Tomić 'Hrvatskoglagoljski brevijari : Na razmeđu rukopisne i tiskane tradicije' održat će se u četvrtak 30. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. O knjizi će govoriti Dunja Seiter Šverko, Tinka Katić, Mateo Žagar, Nives Tomašević i Marijana Tomić.