Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nives Tomašević ×

Najava • 25.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić, posvećene najvažnijemu razdoblju u hrvatskoj znanosti o književnosti, održat će se u petak 25. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti akademik Krešimir Nemec i prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić, dok će razgovor moderirati urednica knjige Nives Tomašević.
Najava • 10.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Islam i ljudska prava' Ajle Čustović

Predstavljanje knjige 'Islam i ljudska prava' Ajle Čustović održat će se u četvrtak 10. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja nije pisana sa stajališta kritičnosti prema islamu, ali ni sa stajališta plitke apologetike, uz autoricu će govoriti prof. Enes Kulenović te prof. Zoran Kurelić, dok će razgovor moderirati urednica Nives Tomašević.
Najava • 08.11.2022.

Polemička tribina: Koliko mediji danas brinu o književnosti?

Polemička tribina Društva hrvatskih književnika na temu: Koliko mediji danas brinu o književnosti?, održat će se u utorak 8. studenog u prostorijama DHK u Zagrebu. O temi će razgovarati Nives Tomašević, Davor Šalat, Stjepo Martinović i Tomica Bajsić. Voditeljica tribine je Lada Žigo Španić.
Najava • 22.09.2022.

Predstavljanje romana 'Sama' Ivane Šojat

Predstavljanje romana Ivane Šojat 'Sama' održat će se u četvrtak 22. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti književnica i kritičarka Darija Žilić te urednica Nives Tomašević, dok će razgovor moderirati novinarka Karmela Devčić. Izabrane ulomke iz knjige čita glumica Nera Stipičević.
Najava • 28.06.2022.

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni'

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni' koju su priredile Sandra Križić Roban i Nives Tomašević, održat će se u utorak 28. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj su prikazana mnogobrojna pisma, crteži i razglednice koje su Ireni upućivali njezini prijatelji, uz priređivačice, govorit će i Anita Peti Stantić, Ivana Mance te Helena Sablić Tomić.
Najava • 30.10.2014.

Promocija knjige Marijane Tomić 'Hrvatskoglagoljski brevijari'

Promocija knjige Marijane Tomić 'Hrvatskoglagoljski brevijari : Na razmeđu rukopisne i tiskane tradicije' održat će se u četvrtak 30. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. O knjizi će govoriti Dunja Seiter Šverko, Tinka Katić, Mateo Žagar, Nives Tomašević i Marijana Tomić.
Najava • 20.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Ede Popovića 'Priručnik za hodače'

Predstavljanje nove knjige Ede Popovića "Priručnik za hodače", u izdanju Naklade Ljevak,  održat će se u utorak, 20. listopada 2009., u 19,30 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Knjigu - mješavinu fikcije, reportaže, dnevničkih zapisa, eseja, citata, fotografija i crteža koja upozorava na grozničavo i ubrzano odvajanje od prirode, uz autora, predstavit će Zdravko Zima i Nives Tomašević.
Najava • 18.05.2009.

Predstavljanje knjige 'Knjiga, tranzicija, iluzija'

Predstavljanje knjige Nives Tomašević i Mihe Kovača "Knjiga, tranzicija, iluzija" u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u ponedjeljak, 18. svibnja 2009. u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjiga je napisana iz pera dugogodišnjih urednika, djelatnika u izdavaštvu, donosi neposredna iskustva i spoznaje o nakladništvu u doba tranzicije.