Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Kreativna industrija i nakladništvo' Nives Tomašević
Održava se
18.02.2016. u 19h

U knjizi "Kreativna industrija i nakladništvo" ugledna urednica i sveučilišna profesorica Nives Tomašević povezuje fenomen kulturne industrije sa svojim užim praktičnim i znanstvenim područjem, nakladništvom, i tako otvara novo problemsko polje bitno za nacionalnu kulturu u doba globalizacije. Autorica postavlja tezu o nakladništvu kao dijelu kreativne industrije te se bavi književnim tekstom kao kulturnim dobrom i nakladništvom kao djelatnošću koja istodobno radi po tržišnim načelima, ali i sudjeluje u stvaranju, održavanju i dogradnji nacionalnoga identiteta.
 

Predstavljanje knjige "Kreativna industrija i nakladništvo" u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u četvrtak 18. veljače u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: Dubravka Oraić Tolić, Marijana Tomić i autorica Nives Tomašević.

Predstavljanje moderira Jasna Kovačević.

Nives Tomašević

Kreativna industrija i nakladništvo

  • Naklada Ljevak 12/2015.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533038681
  • Cijena 139.00 kn

Autorica postavlja tezu o nakladništvu kao dijelu kreativne industrije te se bavi knji­ževnim tekstom kao kulturnim dobrom i nakladništvom kao djelatnošću koja istodobno radi po tržišnim načelima, ali i sudjeluje u stvaranju, održavanju i dogradnji nacionalnoga identiteta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –