Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.09.2023.

Sveučilište u Zadru organizira zagrebačku promociju knjige posvećene Nives Tomašević
Održava se
21.09.2023. u 19:30h

Portert Nives Tomašević: (c) Mirjam Tišljar Vukelić

U četvrtak 21. rujna 2023. godine Sveučilište u Zadru organizira zagrebačku promociju knjige "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini", zbornika radova posvećenih prof. Nives Tomašević, istaknutoj hrvatskoj urednici i profesorici, jednoj od najzaslužnijih i za uvođenje teme nakladništva na različitim studijskim razinama u Hrvatskoj. 

Knjigu će predstaviti Dubravka Oraić Tolić, Ivanka Stričević, Monika Batur i urednice knjige Ivana Hebrang Grgić i Marijana Tomić.

Predstavljanje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića s početkom u 19.30 sati. 

Besplatno online izdanje zbornika možete pronaći na sveučilišnoj platformi Morepress.

Kreativni pristupi nakladništvu i baštini

Kreativni pristupi nakladništvu i baštini Hebrang Grgić Ivana, Tomić Marijana

Knjiga "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (Ne)vidljiva Nives Tomašević" posvećena je Nives Tomašević, jednoj od najvećih hrvatskih urednica i profesorici koja je velik broj godina provela na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje je uvodila teme nakladništva na svim studijskim razinama, od preddiplomske do doktorske.

Urednice su Ivana Hebrang Grgić i Marijana Tomić, recenzentice su Vlatka Lemić i Ivanka Stričević, a izdavač je Sveučilište u Zadru.

Knjiga se sastoji od znanstvenih i stručnih radova 36 autora koji su izradili 31 rad iz područja nakladništva, istraživanja čitanja, književnih studija, kulturologije i kulturne baštine i njezine digitalizacije te ostalih tema kojima se propituje nakladništvo u širem kontekstu. Uključeno je i nekoliko umjetničkih, književnih i slikarskih ostvarenja posvećenih prof. Tomašević te bibliografija i biografija koju je izradila Drahomira Cupar.

Kreativni pristupi nakladništvu i baštini : (Ne)vidljiva Nives Tomašević

  • Sveučilište u Zadru 03/2023.
  • 387 str., meki uvez
  • ISBN 9789533313900

Knjiga 'Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (Ne)vidljiva Nives Tomašević' posvećena je izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević, jednoj od najvećih hrvatskih urednica i profesorici koja je velik broj godina provela na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru gdje je uvodila teme nakladništva na svim studijskim razinama, od preddiplomske do doktorske.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –