Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2016.

Paralelni svjetovi : Fenomenologija književnoga postmodernizma
Održava se
28.11.2016. u 19:30h

Na tribini Paralelni svjetovi pod nazivom „Fenomenologija književnoga postmodernizma“, urednica Nives Tomašević i autorica Andrijana Kos-Lajtman razgovarat će o njezinoj novoj knjizi „Poetika oblika: suvremene konceptualne i hipertekstualne proze“ (Naklada Ljevak, 2016.).

Raspravljat će se i o interakciji između književnoga i znanstvenoga diskursa u suvremenoj postmodernoj prozi, kao i o značajkama lematizirane proze. Gošće će govoriti i o tome odupiru li se pojedini romani standardnim poetičkim odrednicama kao što su „modernizam“ i „postmodernizam“ te o posebnostima konkretnih romanesknih praksi autora s naših prostora poput Jasne Horvat, Milorada Pavića i Dževada Karahasana.

Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Tribina se održava u ponedjeljak, 28. studenog u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Andrijana Kos Lajtman

Poetika oblika

  • Naklada Ljevak 09/2016.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533039206
  • Cijena 149.00 kn

'Poetika oblika' Andrijane Kos Lajtman bavi se problematikom oblikovnosti jednog dijela suvremenih proza, osobito romana, ulogom koju oblik teksta ima u prezentiranju neponovljive individualnosti pripovjednog diskursa. U fokusu je razmatranja fenomenologija tzv. hipertekstualne proze te specifičnih tipova tzv. lematiziranih proza (roman slovarij, roman rječnik, roman paukove mreže, roman s dodanim tematskim leksikonom, roman udžbenik, roman lažnog naslova).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –