Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.12.2016.

Predstavljanje knjige izabranih pjesama Enesa Kiševića 'Jutarnji mrak'
Održava se
16.12.2016. u 17h

Predstavljanje knjige izabranih pjesama Enesa Kiševića "Jutarnji mrak" (Fraktura, 2016) održat će se u petak 16. prosinca u 17 sati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu.

Uz autora o zbirci će govoriti Tonko Maroević i Roman Simić, uz glazbenu pratnju Divne i Ivana Šimatovića. Pjesme Enesa Kiševića čitat će Boris Svrtan i Anja Đurinović.

"Jutarnji mrak" knjiga je izabranih pjesama Enesa Kiševića, autora koji se tijekom više od četrdeset godina stvaranja i s tridesetak pjesničkih zbirki za sobom potvrdio kao jedan od najprepoznatljivijih pjesnika s ovih prostora. Ovaj presjek Kiševićeve poezije, u kojemu nove pjesme nalaze mjesta uz one već poznate i objavljivane, najzornije pokazuje razloge njegove popularnosti. Kiševićeva poezija pristupačna je ali duboka, osobna i univerzalna, a njegov je izraz jednostavan čak i kad uspijeva posredovati najdelikatnije ideje i značenja. Svijet o kojemu pjeva nepogrešivo je onaj u kojemu živimo i osjećamo, a njegovi stihovi upućeni su nama, kao odgovor na naše muke nudeći ljudskost, melem blagosti i razumijevanja.

Enes Kišević

Jutarnji mrak : Izabrane pjesme

  • Fraktura 10/2016.
  • 304 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668025
  • Cijena 149.00 kn

'Jutarnji mrak' knjiga je izabranih pjesama Enesa Kiševića, autora koji se tijekom više od četrdeset godina stvaranja i s tridesetak pjesničkih zbirki za sobom potvrdio kao jedan od najprepoznatljivijih pjesnika s ovih prostora. U ovome presjeku Kiševićeve poezije nove pjesme nalaze mjesta uz one već poznate i objavljivane. Kiševićeva poezija pristupačna je ali duboka, osobna i univerzalna, a njegov je izraz jednostavan čak i kad uspijeva posredovati najdelikatnije ideje i značenja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –