Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.03.2008.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Zapisi iz kazališnog (su)mraka'
Održava se
18.03.2008.

Predstavljanje knjige tekstova o kazalištu, autora Jasena Boke «Zapisi iz kazališnog (su)mraka» (Književni krug Split, 2007), održati će se u utorak, 18. ožujka 2008. u 19:30 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Na promociji knjige uz autora će sudjelovati dr. Vjeran Zuppa, akademik Nenad Cambi, Jakša Fiamengo i Urša Raukar.

«Zapisi iz kazališnog (su)mraka» predstavljaju ukoričene tekstova o kazalištu, kritike i intervjue Jasena Boke koji su objavljivani u proteklih desetak godina na stranicama dnevnika »Slobodna Dalmacija«.

U prvom dijelu knjige objavljeni su neki od njegovih polemičkih tekstova, kojima je nerijetko izazivao bijes dotaknutih teatarskih moćnika, poput recimo Mani Gotovac, Milana Štrljića ili svojedobno Mladena Tarbuka. U ovom dijelu piše i o utjecaju politike na kazalište, o festivalomaniji, o šoku u kazalištu te o još uvijek aktualnom odnosu estrade i hrvatskog kazališta na početku novog milenija.

Treći dio knjige donosi intervjue s poznatim kazališnim figurama - redateljima Paolom Magellijem, Kamom Ginkasom, Lucom Bondyjem, Krystianom Lupom, Krzysztofom Warlikowskim, Thomasom Ostermeierom, Arpadom Schillingom i Oskarasom Koršunovasom, dramatičarima Matom Matišićem i Biljanom Srbljanović, glumcima Zijahom Sokolovićem i Matkom Ragužem te teatrologom Vjeranom Zuppom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –