Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.02.2022.

Predstavljanje knjige 'Kartografija ljubavi' Helene Sablić Tomić
Održava se
03.03.2022. u 19h

Predstavljanje knjige "Kartografija ljubavi : Dunavom" Helene Sablić Tomić (Naklada Ljevak. 2021.) održat će se u u četvrtak 3. ožujka u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O knjizi će govoriti autorica Helena Sablić Tomić, urednica Nives Tomašević te novinarka Branka Džebić. Dijelove iz knjige čitat će dramska umjetnica Marija Sekelez.

Predstavljanje knjige bit će moguće pratiti i putem Youtube kanala Naklade Ljevak. 

"Kartografija ljubavi :Dunavom" nova knjiga Helene Sablić Tomić uspio je žanrovski hibrid između putopisa, knjige eseja i intimne ispovijesti. Slijedeći na svom putovanju dio toka Dunava, autorica istovremeno duhom posjećuje i obilazi događaje, osobe i djela na koje je asocira krajolik, suptilno ispreplićući vlastite dojmove, čežnje, strahove i iskustva sa razmišljanjima o povijesti, umjetnosti i prirodi. Strukturirajući knjigu analogno elementima rijeke, od izvora do ušća, autorica promišlja ljubav i ljubavne sile, od slučajnosti do ljubomore i propadanja, nikada iz vida ne gubeći rijeku, rijeku koja je život, život koji je ljubav.    

     
Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, broj mjesta je ograničen.

Helena Sablić Tomić

Kartografija ljubavi

  • Naklada Ljevak 10/2021.
  • 185 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555355
  • Cijena 139.00 kn

Pisci podunavskih zemalja Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine i Moldavije okupljeni su oko univerzalne kategorije, emocije, a tok Dunava odredio je koje se figure ljubavnog diskursa mogu prepoznati u nekom od njegovih pet oblika, od izvora do ušća. Uvezuje ih glazba Franza Liszta. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –