Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.12.2014.

Predstavljanje knjige Marka Sosiča 'Balerina, Balerina'
Održava se
03.12.2014.

Predstavljanje knjige istaknutog slovenskog književnika i redatelja Marka Sosiča "Balerina, Balerina" (Istarski ogranak DHK, Pula, 2013.) održat će se u Društvu hrvatskih književnika, u srijedu 3. prosinca u 12 sati!

Knjigu koja je ujedno prvi prijevod ovoga autora na hrvatski jezik, predstavit će:

Zdravko Zima, esejist i kritičar i Boris Domagoj Biletić, urednik.

Isječke iz romana interpretirat će dramska umjetnica Alma Prica.

Voditeljica Tribine DHK je Lada Žigo.

Marko Sosič (1958), slovenski pisac i redatelj iz Trsta. Diplomirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je predstave u više slovenskih i talijanskih kazališta, piše radio drame za slovenski radio u Trstu, a najveći dio dosadašnje dramske karijere ravnatelja i umjetničkog direktora proveo je u Slovenskom stalnom gledališču u Trstu. Autor je prozne zbirke "Rosa na steklu" (1990), "Tisoč dni, dvesto noči" (1996), kao i dva romana: "Balerina, balerina" (1997) i "Tito, amor mijo" (2005).

Dobitnik je niza kazališnih i filmskih nagrada. Za roman "Balerina, Balerina" dobio je posebno priznanje "Umberto Saba“, nagradu "Uskrsnuće” i prvu nagradu "Città di Salò“ 2005.

"Balerina, balerina"  je roman o petnaestogodišnjoj autističnoj djevojci koja je na mentalnom nivou trogodišnjeg djeteta; pratimo njenu bolnu i poetičnu rekonstrukciju svijeta, sazdanu na problematičnoj prirodi realnog i oniričnog, na detaljima iz obiteljskog života i odlomcima medijske stvarnosti koja teče tamo negdje, izvan granica dvorišta njezine kuće.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –