Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zdravko Zima ×

Kritika • 23.01.2018.

Igor Mandić : Predsmrtni dnevnik

Mandić u svoj dnevnik ubacuje sve što mu dođe pod ruku, po sistemu fish, bananas, old pyjamas, kako su pjevali Monty Pythoni. Sve ide: od afektivnog obračuna s Kantom i njegovom osudom samoubojstva do internetskih kolumni... Od pretiskanog intervjua za beogradske novine povodom Sajma knjiga, do pretiskane Adine osmrtnice.
Kritika • 19.12.2017.

Zdravko Zima : Dnevnik jednog mitomana

Zimin umirovljenički 'carpe diem', neumorno participiranje u kulturnom životu, uopće životu, njegova bjelosvjetska svakodnevica u ne tako bjelosvjetskoj zemlji, fantastičan je primjer aktivne, ispunjene, sve samo ne mirne mirovine. Ali ovaj put prednost ćemo dati 'privatnoj sferi' dnevnika. Malenim sličicama, malenim riječima, koje otvaraju vrata literarnih prostora.
Najava • 11.12.2017.

Tribina Razotkrivanje sa Zdravkom Zimom

Na tribini Razotkrivanje gostuje Zdravko Zima koji će predstaviti svoju novu knjigu 'Dnevnik jednog mitomana'. U Muzeju za umjetnost i obrt uz autora će o knjizi govoriti Dražen Katunarić i Roman Simić, a ulomke iz knjige čitat će Mislav Čavajda.
Najava • 28.01.2015.

Predstavljanje nove knjige Predraga Matvejevića 'Granice i sudbine'

Predstavljanje nove knjige Predraga Matvejevića 'Granice i sudbine : O jugoslavenstvu prije i poslije Jugoslavije' održat će se u srijedu 28. siječnja u Knjižarsko-galerijskom centru 'Fadil Hadžić' u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Zdravko Zima, Branimir Pofuk, Tvrtko Klarić i Drago Glamuzina.
Najava • 03.12.2014.

Predstavljanje knjige Marka Sosiča 'Balerina, Balerina'

Predstavljanje knjige slovenskog književnika i redatelja Marka Sosiča 'Balerina, Balerina' održat će se u srijedu 3. prosinca u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu koja je ujedno prvi prijevod ovoga autora na hrvatski jezik, predstavit će Zdravko Zima i Boris Domagoj Biletić.
Najava • 02.04.2007.

Promocija u čast Ivanu Supeku

Izdavačka kuća Profil će u srijedu, 4. travnja 2007, u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu promovirati posljednju knjigu nedavno preminulog akademika IVANA SUPEKA "TRAGOM DUHA KROZ DIVLJINU" . U želji da odaju počast jednom od najvećih hrvatskih umova 20. stoljeća, o knjizi i o djelu Ivana Supeka govorit će: Velimir Visković, Zdravko Zima, Drago Glamuzina, akademik Vlatko Silobrčić i akademik Ivo...
Najava • 17.01.2006.

...od zlikovaca do Zlikavaca...

U utorak, 17. siječnja 2006. godine u 19 sati održati će se predstavljanje nove knjige iz biblioteke Profil proza "Metak u petak", autora Zdravka Zime. Predstavljanje će se održati u prostoru Profil Megastorea, Bogovićeva 7, a knjigu će predstaviti Milana Vuković Runjić, Velimir Visković, Roman Simić, Zdravko Zima, Ivica Prtenjača i glumac Milivoj Beader.