Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Ede Popovića 'Priručnik za hodače'
Održava se
20.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Ede Popovića "Priručnik za hodače", u izdanju Naklade Ljevak,  održat će se u utorak, 20. listopada 2009., u 19,30 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu, Trg bana Josipa Jelačića 3.

Knjigu - mješavinu fikcije, reportaže, dnevničkih zapisa, eseja, citata, fotografija i crteža koja poziva na usporavanje, na trijezan pogled unaokolo, na odustajanje od potrošačkog ludila... te upozorava na grozničavo i ubrzano odvajanje od prirode, uz autora, predstavit će Zdravko Zima i Nives Tomašević.


"Priručnik za hodaće" je istovremeno i svojevrsna autorova posveta brojnim velikanima ljudske misli i pera (Čuang Tse, Seneka, Montaigne, Ikkyu Sôjun, H. D. Thoreau, Aldous Huxley, Ernesto Sabato, Kodo Sawaki...) koji su u svojim promišljanjima otkrivali polaganost i ukazivali na potrebu da ljudski rod malo uspori u svojem grozničavom i ubrzanom, svjesnom ili nesvjesnom, odvajanju od prirode s kojom je nekada činio harmoničniju cjelinu nego li je to slučaj danas.

Jer, živimo brzo, svakim danom sve brže i brže, pritisnuti različitim zahtjevima, a što je tehnologija savršenija, čovjek više radi - to je jedan od paradoksa današnjice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –