Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Opijum za narod' Vladimira Stojsavljevića Vakija
Održava se
08.02.2019. u 19h

Predstavljanje knjige "Opijum za narod" Vladimira Stojsavljevića Vakija održat će se u petak, 8. veljače u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će uz autora govoriti Andrea Zlatar, Dubravka Lampalov i Antun Vujić.

Ulomke čitaju: Urša Raukar i Ksenija Marinković.

Roman "Opijum za narod" (Naklada Ljevak, 2018) slika je Zagreba iz godine 1964. Priča nije nostalgično sjećanje na ugodno doba odrastanja, nego je, uz dokumentarnost, opora priča o unaprijed izgubljenim nadama. Iako autor opisuje vlastitu obitelj – likovi majke, oca i dviju sestara – ustvari opisuje zaboravljeno doba Zagreba, godinu poplave, vrijeme u kojemu je posijano sjeme sadašnjosti, doba hladnog rata, prvog navikavanja na televiziju koja se kolektivno gledala i vrijeme stvaranja životnog okvira glavnog lika... dječaka Velimira.

Vladimir Stojsavljević

Opijum za narod

  • Naklada Ljevak 12/2018.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552453
  • Cijena 139.00 kn

Roman 'Opijum za narod' Vladimira Stojsavljevića opisuje zaboravljeno doba Zagreba, godinu poplave, vrijeme u kojemu je posijano sjeme sadašnjosti, doba hladnog rata, prvog navikavanja na televiziju koja se kolektivno gledala i vrijeme stvaranja životnog okvira glavnog lika, dječaka Velimira.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –