Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Riječ po riječ' Inoslava Beškera
Održava se
24.10.2019. u 19:30h

Predstavljanje knjige "Riječ po riječ" Inoslava Beškera (Profil, 2019) održat će se u četvrtak 24. listopada u 19.30 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Na promociji će uz autora o knjizi govoriti sociolingvist Ivo Žanić, urednik u Jutarnjem listu Ivica Buljan i urednica Adriana Piteša.

Ideja je bila naoko jednostavna: odabrati i objasniti značenje riječi vezanih uz dnevne događaje, a potom ta objašnjenja – pazeći da budu stručna, zanimljiva te poštujući ritam i rokove dnevnih novina – objaviti u rubrici Riječ dana. Zadovoljavajući sve te uvjete, od 2009. na stranicama Jutarnjeg lista izlazi jedinstveni etimološki rječnik koji piše Inoslav Bešker

Izbor pojmova sabranih u knjizi Riječ po riječ zorno pokazuje zašto su postile Inoslava Beškera postale nezaobilazno štivo mnogih. Među njima su npr. bitva i kerempuh za koje nalazi nove etimologije. Objašnjavajući raznorodne pojmove kao što su alternativne činjenice, pizdun, obiteljsko nasilje, Herceg-Bosna, linč, čežnja, Manhattan na Savi, genocid, Bleiburg, picigin, populist, zlo… Bešker u njima demonstrira svu raskoš svog fascinantnog, eruditskog znanja i ljepotu svog jezika i stila.

Inoslav Bešker

Riječ po riječ : Leksikografsko‑filološke postile 2011-2019

  • Profil 10/2019.
  • 204 str. , meki uvez
  • ISBN 9789533136950
  • Cijena 99.00 kn

Od 2009. na stranicama Jutarnjeg lista izlazi jedinstveni etimološki rječnik koji piše Inoslav Bešker. U knjizi 'Riječ po riječ' sabran je izbor pojmova koje Bešker obrađuje kao izvanserijski autor i znanstvenik, zafrkant, ali i čovjek koji ne može i ne želi sakriti emocije koje u njemu budi svijet koji ga okružuje: od bijesa i rezignacije do ushita nad onim najboljim što čini čovjeka.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –