Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2013.

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić 'Pod zemljom u velikim cipelama'
Održava se
12.06.2013.

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić "Pod zemljom u velikim cipelama" (Funditus, 2013.) održat će se u srijedu 12. lipnja u kavani Palainovka na Gornjem gradu u Zagrebu (Ilirski trg 1), s početkom u 18 sati.

Knjigu priča koje "nude život kakav jest", predstavit će Miroslav Mićanović, Darija Žilić, Tajana Obradović, Suzana Bosnić i Stjepan Kahlina (moderator).

Kratke priče kojima se autorica predstavlja u ovoj knjizi samo na prvi pogled mogu biti promatrane kao nastavak ili odvjetak svojevrsnog novog uzleta vrlo kratke proze, koja u sjećanje bez daljnjega priziva mjestimice hladni asketizam pisaca kvorumaške generacije. Ponešto dublji uvid u prozni prvijenac Suzane Bosnić u njezinim će krajnje koncentriranim rečenicama otkriti, međutim, ponajprije poeziju žudnje za prošlim vremenima, upamćenim događajima i izgubljenim ljubavima.

Upravo je ta žal za negdašnjim kroz krhki mehanizam prisjećanja ono što ovim pričama daje neophodno potrebnu autentičnost, te na taj način autoricu predstavlja kao i više nego dobrodošlo osvježenje na domaćoj literarnoj sceni.

Tomislav Zajec

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –