Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.11.2007.

Predstavljanje multimedijalnog projekta "Izvršitelji nauma gospodnjeg"
Održava se
10.11.2007.

SFera, društvo za znanstvenu fantastiku, u subotu, 10. 11. 2007., u 16:30 sati na glavnoj pozornici u paviljonu 6 na Interliberu, predstaviti će jedinstveni multimedijalni projekt "Izvršitelji nauma gospodnjeg". Riječ je o multimedijalnom CD-u koji se besplatno distribuira uz roman "Izvršitelji nauma gospodnjeg" Zorana Krušvara, a na kojem se nalazi soundtrack koji uključuje 13 skladbi raznih neafirmiranih autora.

Autori 12 skladbi su iz Hrvatske a tu je i jedna glazbena skupina iz Rusije ('Angelika and Demons'). Na CD-u se nalaze i video spotovi napravljeni po motivima iz romana za pjesme sa soundtracka.
   
Važno je naglasiti da su spotovi amaterski radovi, koje su snimili entuzijasti i fanovi, što je također presedan u hrvatskoj književnosti. U inozemstvu postoje fanovi koji rade razne radove inspirirane knjigama, međutim u Hrvatskoj je to nova pojava. Započeli su i radovi na izradi računalne igrice prema romanu, međutim ona će biti dovršena naknadno i ne nalazi se na materijalu koji se dijeli uz knjigu. 

***       

Zoran Krušvar rođen je u Rijeci 1977. i još uvijek nije otišao. U sebi nosi gene Epulonovih podanika, koji se redovito bude i žeđaju svaki put kad prijeđe Učku. Bavi se manipulacijom masama te pisanjem knjiga, a u posljednje vrijeme otkriva i druge medije. Od knjiga se nije obogatio, iako je dobio par nagrada - od čega čak i dvije "SFERE". Voli demo bendove, čokoladu, sir i svoje bližnje. Privlače ga podzemlja, ruševine i starine. Rijetko grize, a sjekirom slabo barata.  

Više o romanu : "Izvršitelji nauma gospodnjeg"

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –