Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.03.2016.

Predstavljanje nove zbirke Rumene Bužarovske 'Moj muž'
Održava se
29.03.2016. u 19h

Predstavljanje nove zbirke priča makedonske spisateljice Rumene Bužarovske "Moj muž" (V.B.Z., 2016) održat će se u utorak 29. ožujka u 19 sati u Cafeu U dvorištu (Ulica Jurja Žerjavića 7, Zagreb).

O knjzi će govoriti: Rumena Bužarovska, Kristian Novak, Ivica Baković i Kruno Lokotar.

Ovih jedanaest priča ispričanih od isto toliko različitih žena u prvom licu, krupno nadmašuju “brojke” pogođenih sudbina, “brojke” roda, žena, muževa, majki i djece, ljubavnika i prijateljica, amatera, stereotipa i zabluda, osvještavanja i otrežnjenja od moćnog, prolaznog alkohola mladalačke (i ne samo te!) ljubavi. U knjizi u kojoj žene pričaju o svojim muževima, a tekst nije namijenjen ni (samo) jednima, niti (samo) drugima, zbog toga što cilja u treću, iznad-spolnu metu, očekujte da nađete svašta, a ne samo ono što naslov obećava... Ovo je najbolja zbirka priča Rumene Bužarovske do sada, ali i jedna od najboljih zbirki objavljenih u Makedoniji u zadnjih nekoliko godina. (Olivera Kjorvezirovska)

Rumena Bužarovska

Moj muž

  • Prijevod: Ivica Baković
  • V.B.Z. 03/2016.
  • 130 str., meki uvez
  • ISBN 9789533047805
  • Cijena 109.00 kn

Sve priče iz zbirke 'Moj muž' makedonske spisateljice Rumene Bužarovske ispripovijedale su vrlo različite žene, ali te se priče tiču koliko njih toliko i njihove okoline, odnosa s muževima, djecom, roditeljima, kolegama i prijateljima. Autorica istražuje tamno i nestabilno u likovima, volju za moći i priznanjem, kompromise koji život oduzimaju, iracionalizam ljubavi, čovjeka kao skup oprečnosti koje rađaju unutarnju napetost.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –