Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.05.2015.

Predstavljanje novih brojeva časopisa Libra Libera
Održava se
26.05.2015. u 19h

Predstavljanje novih brojeva časopisa za književnost i teoriju Libra Libera (35 i 36) održat će se u utorak 26. svibnja u 19 sati u zagrebačkoj Booksi (Martićeva 14d).

Uz predstavljanje sadržaja brojeva posebno će se posvetiti temi neuroznanosti čiji značaj u posljednje vrijeme vrtoglavo raste. Neuroznanost je postala zanimljiva jer je, kao interdisciplinarno područje, predmetima raznih drugih disciplina, pa tako i onih humanističkih, pristupila iz sasvim drugog kuta i bacila novo svjetlo na pojedinčevo razumijevanje poezije i kreiranje kulturnih praksi, vjerovanja i ponašanja.

Kako je neuroznanost sama po sebi vrlo široka i inkorporira više disciplina, bit će govora o dostignućima neuroantropologije i neuroestetike u usporedbi s tradicionalnim modusima spoznaje.

Govorit će Tomislav Pletenac, profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Katarina Peović Vuković, urednica u Libri Liberi i docentica na Odsjeku za kulturalne studije na Filozofskom fakultetu u Rijeci te Ivana Rogar, urednica u Libri Liberi, Quorumu i nakladničkoj kući Durieux.

Posjetitelji će dobiti besplatne primjerke posljednja dva broja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –