Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Libra libera ×

Vijest • 11.12.2017.

Objavljena dva broja časopisa Libra Libera

U relativno kratkom razdoblju objavljena su dva broja časopisa Libra Libera koji donose i ovaj put vrlo zanimljive teme iz kritičke teorije te prozu i poeziju regionalnih autora. Između ostalog Libre 40 i 41 donose temat o filozofu Danielu Bensaïdu.
Vijest • 12.01.2017.

Objavljen dvobroj časopisa Libra Libera 38/39

Objavljen je dvobroj Libre Libere 38/39, časopisa za književnost i teoriju koji izlazi već 20 godina. Specijaliziran za underground kulturu, donosi nekoliko prijevoda bizarnih i nekonvencionalnih tekstova strane književnosti u izboru Librinog dugogodišnjeg urednika Zorana Roška.
Vijest • 29.02.2016.

Izišao novi broj časopisa Libra Libera 37.

U novom broju časopisa Libra Libera nalazi se pet temata o 'neobičnom' u kulturi, popraćenih ilustracijama Jean-Jacquesa Tachdjiana. Prvi blok posvećen je društvenom, ekonomskom i političkom aspektu kulture slavnih. Slijede književni blok o Osvaldu Lamborghiniju, pjesme u prozi meksičke pjesnikinje Dolores Dorantes i prijevod većeg odlomka romana japanskog pisca Takijija Kobayashija.
Najava • 26.05.2015.

Predstavljanje novih brojeva časopisa Libra Libera

Predstavljanje novih brojeva časopisa za književnost i teoriju Libra Libera (35 i 36) održat će se u utorak 26. svibnja u zagrebačkoj Booksi. Govorit će Tomislav Pletenac, Katarina Peović Vuković i Ivana Rogar.
Razgovor • 27.01.2014.

Kenneth Goldsmith : U digitalnom okruženju o jeziku razmišljamo drugačije

Na neki čudan način, ako razumijete koncept - koji bi valjalo staviti na prednju stranicu knjige - imate knjigu koju ne morate pročitati. Zanimljivije je pričati o njima, nego čitati ih. Ne zagovaramo izum nečeg novog; nego uzimamo već postojeće stvari, reorganiziramo ih i predstavljamo kao izvoran tekst. Odabir onoga što predstavljate zanimljiviji je od onog što predstavljate. Ne procjenjuje se pisanje...