Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.12.2015.

Predstavljanje posljednjeg romana Nade Mihelčić 'Draga mama'
Održava se
10.12.2015. u 12h

Sebe i ne smatram piscem, nego nekim tko silno voli gledati i slušati, a tek povremeno osjeti potrebu nešto reći. Želim govoriti djeci, jer ona zaista čuju to što govorite... Nada Mihelčić
 

Zbog iznenadne smrti, Nada Mihelčić nije dočekala izlazak svog posljednjeg romana "Draga mama", koji je nedavno izašao u izdanju Naklade Ljevak. Ova je promocija poziv da zajedno odamo počast jedinstvenoj autorici čije je stvaralaštvo ostavilo (i ostavlja) trag u životima mnoge djece.

Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak 10. prosinca u 12,00 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Starčevićev trg 4, Zagreb).

Tom prigodom, cjelokupnog književnog stvaralaštva nedavno preminule književnice prisjetit će se: Andrijana Kos-Lajtman, Dubravka Težak, Silvija Šesto i Ranka Javor.

Ulomke iz knjige čitat će glumice Irena Tereza Prpić, Tea Šimičić i Lara Janić.

Susret moderira urednica Nives Tomašević.


Nada Mihelčić jedna je od najpoznatijih i najnagrađivanijih dječjih autora. Pisati je počela u kasnijem periodu života, no već je svojim prvim romanom za mlade "Bilješke jedne gimnazijalke" (2001.) postigla izniman uspjeh. Drugi roman "Zeleni pas" (2009.) dokazao je da uspjeh Nade Mihlečić nije nimalo slučajan. Roman je po svom objavljivanju postigao svojevrstan rekord osvojivši sve četiri nagrade za koje je autorica bila nominirana (Nagrada Grigor Vitez, Nagrada Anto Gardoš, Nagrada Mato Lovrak i godišnju nagradu Mali Princ koja se dodjeljuje najboljoj knjizi za djecu i mlade na teritoriju Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije).

Uspjeh nije izostao ni objavljivanjem ostalih romana: "Pustolovine Arna i Điđija" (Izvori, 2010.), "Napokon brucošica" (Izvori, 2012.), "Pričice i pjesmice iz daleke Afrike" (Izvori, 2012.), "Medalja za hrabrost" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2014.), "Tajni život miševa" (Naklada Semafora, 2014.) i "Edbin" (Naklada Semafora, 2014.).

Nada Mihelčić

Draga mama

  • Naklada Ljevak 11/2015.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038650
  • Cijena 59.00 kn

Pogled koji Nada Mihelčić otvara mladome čitatelju jest pogled prema pozitivnim društvenim i općeljudskim vrijednostima – toleranciji, uvažavanju različitosti, odupiranju pomodnosti i drugim vidovima ideološke ili ekonomske propagande, otvorenom umu i zdravom razumu. Ipak, kada bi se morala izdvojiti jedna, glavna kvaliteta čovjeka koju njezina fikcijska proza vrednuje kao onu koja je nezaobilazna, onda je to svakako sloboda – sloboda od pritisaka različitih vrsta, sloboda od nametnutih društvenih i osobnih uloga.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –