Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.05.2019.

Predstavljanje priručnika 'Začini' Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića
Održava se
28.05.2019. u 18h

Predstavljanje priručnika "Začini", autora Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića (Medicinska naklada, 2019) održat će se u utorak, 28. svibnja 2019. godine, u 18 sati, u dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu (Strossmayerov trg 4).

Cilj priručnika "Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena" jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom. 

U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta. 

Stjepan Pepeljnjak Zvonimir Kozarić

Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena

  • Medicinska naklada 05/2019.
  • 334 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768443
  • Cijena 210.00 kn

Hrana pruža temeljnu snagu života i uz obogaćenje njezina okusa o njoj brinemo cijeli život. U tome nam pomažu brojni začini, ali ne samo radi postizanja vrhunskih okusa, nego i povijesne uloge u zaštiti od krvarenja. Cilj priručnika 'Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena' jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –