Predstavljanje priručnika 'Začini' Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića
Održava se
28.05.2019. u 18h
28.05.2019. u 18h
Predstavljanje priručnika "Začini", autora Stjepana Pepeljnjaka i Zvonimira Kozarića (Medicinska naklada, 2019) održat će se u utorak, 28. svibnja 2019. godine, u 18 sati, u dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu (Strossmayerov trg 4).
Cilj priručnika "Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena" jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.
U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.
Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
- Medicinska naklada 05/2019.
- 334 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789531768443
- Cijena: 27.87 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
Hrana pruža temeljnu snagu života i uz obogaćenje njezina okusa o njoj brinemo cijeli život. U tome nam pomažu brojni začini, ali ne samo radi postizanja vrhunskih okusa, nego i povijesne uloge u zaštiti od krvarenja. Cilj priručnika 'Začini : Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena' jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina...