Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.09.2016.

Predstavljanje romana Ankice Tomić 'Vice versa'
Održava se
22.09.2016. u 19h

Predstavljanje novog romana Ankice Tomić "Vice versa" (Naklada Ljevak, 2016) održat će se u četvrtak 22. rujna u 19 sati u zagrebačkom klubu The Beertija (Pavla Hatza 16).

Knjigu će predstaviti: Jelena Jindra, Vladimir Šagadin, Milivoj Beader i Ankica Tomić.

O knjizi:

Dalmatinski gradić 1957. godine. Radnja se vrti oko triju obitelji - Vice Drče, Šimuna Ravlića i Nikole Glavine - čiji šesnaestogodišnji sin Lucio jedne lipanjske srijede iznenada nestaje. Poglavlja naizmjence prate živote na prvi pogled nepovezanih obitelji koje, putem flashbackova (bilo da je riječ o prisjećanjima likova ili refleksijama sveznajućeg pripovjedača) upućuju čitatelja u svoju povijest, događaje i odluke koje su im promijenile živote, otkrivajući ujedno koja je prava povezanost među njima, a koja ne uključuje samo bivanje na istome mjestu u isto vrijeme, nego i složenije rodbinske i rodbinsko-kumske odnose. Autentičnosti izraza pridonosi dijalektalni govor, pažljivo opisane lokacije i obiteljsko stablo koje olakšava razumijevanje relacija među likovima, no komunikacija među njima ostaje jednako komplicirana.

Ulaz slobodan.

Ankica Tomić

Vice versa

  • Naklada Ljevak 09/2016.
  • 375 str., meki uvez
  • ISBN 9789533039473
  • Cijena 139.00 kn

Novi roman Ankice Tomić obiteljska je priča koja se događa u samo dva dana, što je posve dovoljno da sveznajući pripovjedač uđe preko zidova u kuće i odnose među članovima šireg obiteljskog stabla Vice Drče i Nikole Glavine. Naime, u fragmentarnim minijaturama, međusobno isprepletenima i dinamično napisanima, čitatelji saznaju o onome o čemu se obično pred drugima šuti. Pažljivo navučene maske padnu s lica gotovo svih članova u trenutku kada nestaje Nikolin sin Lucio, pa u potragu za njim krenu oni koji su ga poznavali.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –