Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.11.2009.

Predstavljanje romana 'Krimskrams' Zorana Pilića
Održava se
12.11.2009.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35,u  četvrtak 12. studenog 2009. u 20 sati održat će se predstavljanje predstavljanje romana “Krimskrams” Zorana Pilića.

Ovu urnebesnu, dinamičnu i tragikomičnu priču u izdanju Profila, predstavit će književni kritičar Miroslav Mićanović i Zoran Pilić.

O knjizi:

Ovo je priča o trojici prijatelja na rubu četrdesete. Na prvi pogled zajedničko im je samo to što su im očevi sredinom šezdesetih iz Drniša (i okolice) doselili u Zagreb. Ipak, ako se samo malo zagrebe po površini, jasno je da Pandža, Ž i Sale imaju još mnogo toga zajedničkog. Oni su djetinjasti, egocentrični, tašti, neodgovorni, a ponekad i bezobzirno sebični. Iza sebe, u zbroju, imaju jedan propali brak i mnoštvo propalih veza. Ukratko - oni su usred teške krize srednjih godina.

No ta kriza i ne bi bila toliko strašna da trojka stjecajem okolnosti ne otkliže u niz nevjerojatnih, ponekad jezivih, a ponekad samo bizarnih, tragikomičnih situacija koje neće dovesti u pitanje samo njihovo prijateljstvo, tek prividno čvršće od granita, nego i mnogo, mnogo više od toga.

Do kraja Pilićeva urnebesnog proznog rollercoastera koji čitatelja u ludom ritmu vodi gore-dolje kroz prostor i vrijeme - od metropole, preko Dalmatinske zagore do gotovo nevidljiva jadranskog otočića Bićerina - na poprištu će ostati nekoliko kolateralnih žrtava, a pričom će prodefilirati cijela galerija likova iz “zagrebačkog tamnog vilajeta”: glumci, performeri, pisci koji u jeseni svog života otkrivaju čari kokaina, maloljetne ili ocvale ljubavnice, političari s dvostrukim državljanstvom, krčmarice, osvetoljubivi ili samo ožednjeli duhovi, novinarske ekipe iz cijeloga svijeta, vlasnik lunaparka s videoigrama iz osamdesetih, jedan slavni francuski pisac, predsjednik SAD-a...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –