Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 31.10.2019.

Predstavljanje romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica'
Održava se
04.11.2019. u 20h

Predstavljanje novog romana Mihaele Gašpar "Nemirnica" (Disput, 2019) održat će se u ponedjeljak 4. studenoga u 20 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizović u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Uz autoricu Mihaelu Gašpar knjigu će predstaviti Dorta Jagić, Darija Žilić i Josip Pandurić, a dijelove iz romana pročitat će Vilim Matula.

Nemirnica – naslov je novog romana Mihaele Gašpar čija se radnja, kao i u njenim prethodnim proznim djelima, odvija u za nju amblematskom mikrokozmosu obitelji, sve uz stilski minuciozno poniranje u stanje psihe protagonistā naizgled sasvim običnih životnih priča. Naslovni pojam nemirnica zapravo je metaforički otklon od naziva elementa satnog mehanizma koji njegovo otkucavanje čini mogućim i monotono preciznim – jer, kaže autorica, "i čitav svijet otkucava. Čovjek nikada o tome ne misli, zaokupljen je bučnijim stvarima." Tog otkucavanja nije bio svjestan ni glavni lik romana, premda je pola života proveo radeći kao urar, sve dok ga njegovo bolesno srce i prijetnja da će prestati otkucavati nije podsjetila na taj jednostavni ponavljajući zvuk..

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –