Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mihaela Gašpar ×

Razgovor • 17.06.2020.

Mihaela Gašpar Đukić: Kad je uzgon nemoguć, daju nam da rujemo po mulju

Moji likovi su otisci svih mojih događaja kroz život i smatram ih fragmentima vlastitog života – tako promatrano, oni nisu ništa drugo nego autobiografski. Neke sam prisvojila, ali ne kao zla maćeha pa ih iskorištavam, već kao dobra pomajka koja ih može razumjeti. Već ranije sam rekla da tekst mora imati uporište u istini. Nečijoj. Ne nužno mojoj.
Kritika • 26.03.2020.

Mihaela Gašpar : Nemirnica

'Nemirnica' nije uputstvo što činiti u situacijama kada se vlastiti život pretvori u neprestano, oprezno zaobilaženje drugih s kojima smo u nužnom doticaju, ali nam vjerno prenosi utjecaj koji to ima na našu psihu i intimne odnose. Daje nam zrcalo u kojima vidimo ono kroz što prolaze oni koji su se s time morali i sami suočiti.
Najava • 04.11.2019.

Predstavljanje romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica'

Predstavljanje novog romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica' održat će se u ponedjeljak 4. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizović u Zagrebu. Uz autoricu knjigu će predstaviti Dorta Jagić, Darija Žilić i Josip Pandurić, a dijelove iz romana pročitat će Vilim Matula.
Najava • 21.02.2019.

Splitska Bookvica predstavlja Mihaelu Gašpar

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica autorica Mihaela Gašpar predstavit će svoj četvrti, zasada posljednji roman 'Spori odron'. O statici, stilistici i crnim ovcama s autoricom će razgovarati pjesnikinja i dramaturginja Katja Grcić.
Najava • 14.12.2017.

Predstavljanje knjige 'Spori odron' Mihaele Gašpar

Predstavljanje novog romana Mihaela Gašpar 'Spori odron' održat će se u četvrtak 14. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Jasna Kovačević, Krešimir Bagić i Josip Pandurić, a dijelove romana pročitat će Vesna Tominac Matačić.
Najava • 11.11.2016.

Vodič kroz događanja na Interliberu: Petak, 11. 11.

Na Interliberu će u petak svoje nove knjige predstaviti Milena Benini, Nives Madunić Barišić, Željka Horvat Čeč, Mani Gotovac, Enes Kišević... Gostuju i Sanja Pilić, Bruno Šimleša, Mihaela Gašpar, Franjo Janeš, Ksenija Kušec... Održat će se i okrugli stol na temu: Što je bestseller?, a za kraj vas očekuje glazbeno iznenađenje: PipsChips &Videoclips.
Najava • 26.10.2016.

O čajnicima i ženama - predstavljanje novog romana Mihaele Gašpar

Predstavljanje novog romana Mihaele Gašpar 'O čajnicima i ženama' održat će se u srijedu 26. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Još jedan 'sjajan spoj emotivnog i racionalnog iz radionice Mihaele Gašpar', uz autoricu će predstaviti Jagna Pogačnik, Karolina Lisak Vidović i Josip Pandurić.