Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.03.2017.

Književnost u Močvari : Bojanić, Čolakhodžić i Gašpar
Održava se
26.03.2017. u 20:30h

U sklopu programa Književnost u Močvari - Rani radovi, u nedjelju 26. ožujka u 20,30 sati gostuju: Lana Bojanić, Goran Čolakhodžić i Mihaela Gašpar.

Autori/ce će čitati svoje radove, a usput će kroz razgovor s voditeljem komentirati mlađu književnu scenu, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost. Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.

Voditelj: Robert Perišić

Gosti:

Mitohondrijska Eva Gašpar Mihaela
O čajnicima i ženama Gašpar Mihaela

Lana Bojanić rođena je 1992. godine u Zagrebu. Apsolventica je psihologije, piše poeziju i kratku prozu. Objavljivala je u mnogim časopisima i portalima u Hrvatskoj, regiji i inozemstvu. Njezin pjesnički rukopis pohvaljen je od žirija nagrade Gorana za mlade pjesnike 2016. Jedna je od osnivačica i članova mlade književne grupe "90+" o čijim će nam aktivnostima pričati a) nadugo i naširoko ili b) nakratko i potanko (zaokružite odgovor pa dođite provjeriti). Čitat će prozu.

Goran Čolakhodžić rođen je 1990. u Zagrebu. Za zbirku pjesama "Na kraju taj vrt" nagrađen je Goranom za mlade pjesnike 2015. Diplomirao anglistiku i rumunjski na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Prevodi s engleskog i rumunjskog te na oba ta jezika, između ostalog antologiju "Ritualul omului fericit: 18 poeţi croaţi tineri" (Obred sretnog čovjeka: 18 hrvatskih mladih pjesnika) B. Oblučara izdanu u Bukureštu 2016., s A. Oproiuom. Pjesme su mu uvrštene u dvije antologije. Bio je sudionik projekta Versopolis u 2016.

Mihaela Gašpar Đukić (1973.) objavila je četiri romana. Prvijenac "Bez iznenadnih radosti, molim" izlazi joj 2010, a iste godine osvojila je 2. nagradu na natječaju kratke priče Književnog kruga Karlovac „Zlatko Tomičić“. 2012. objavljuje roman „Slatkiš duhan britva“ (Disput) koji je stipendiran od Min.kulture kao jedno od najboljih književnih ostvarenja te godine. 2012. pobjeđuje na natječaju MH-Osijek. 2013. izdaje roman "Mitohondrijska Eva" (ponovljeno izdanje Disput, 2015), a 2016. roman „ O čajnicima i ženama“. Oba romana imaju iznimno pozitivan kritički odjek. Bavi se profesionalno dizajnom, živi u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –