Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 28.12.2023.

PODCAST: Mihaela Gašpar – Premještanje snova

Mihaela Gašpar (ilustracija: IP/MV)

Mihaela Gašpar predstavlja svoj novi roman Premještanje snova, u izdanju Frakture. “S obzirom na vrijeme u kojem živimo, a koje je premreženo nasiljem, ovaj roman je nastao iz potrebe ili nekog duga, pa i solidarnosti koju osjećam prema ženama kojima je nasilje razorilo snove, promijenilo njihove živote, a neke od njih zauvijek su izgubile priliku da žive oslobođene tereta nasilnika.” 

Mihaela Gašpar daje glas onima koje ne govore, onima koje se stide svojih modrica i rana, onima koje strahuju za svoj život i onima koje se s bivšim muževima sastaju samo na javnim mjestima. Glas onih koje su i najbliži iznevjerili.

– POSLUŠAJMO: Mihaela Gašpar – Premještanje snova –

Moderna vremena · PODCAST: Mihaela Gašpar – Premještanje snova

Snimila: Mihaela Gašpar
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Mihaela Gašpar (Zagreb, 1973.) hrvatska je književnica. Objavila je romane Bez iznenadnih radosti molim (Aora, Zagreb, 2010.), Mitohondrijska Eva (Matica hrvatska Osijek, 2013.; drugo izdanje Disput, Zagreb, 2015.), O čajnicima i ženama (Disput, Zagreb, 2016.), Spori odron (Disput, Zagreb, 2017.), Nemirnica (Disput, Zagreb, 2019.), Velika stvar (Disput, Zagreb, 2020.) te zbirku kratkih priča Slatkiš, duhan, britva (Disput, Zagreb, 2013.). Živi i radi u Zagrebu.

Mihaela Gašpar

Premještanje snova

  • Fraktura 11/2023.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586489

Mihaela Gašpar u romanu 'Premještanje snova' daje glas onima koje ne govore, onima koje se stide svojih modrica i rana, onima koje strahuju za svoj život i onima koje se s bivšim muževima sastaju samo na javnim mjestima. Glas onih koje su i najbliži iznevjerili. Premještanje snova premješta nas u “nevidljivi” svijet do nas, svijet kojemu i sami (ne)svjesno pripadamo i koji moramo mijenjati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –