Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.01.2024.

Predstavljanje romana 'Moj dom negdje drugdje' Federice Marzi
Održava se
18.01.2024. u 18h

Federica Marzi (foto. Erica Costantini)

Predstavljanje romana "Moj dom negdje drugdje" talijanske književnice Federice Marzi (u prijevodu Lorene Monice Kmet, Sandorf, 2023.) održat će se u četvrtak 18. siječnja u 18 sati u zagrebačkoj Booksi (Martićeva 14 d). 

Razgovor o knjizi s Federicom Marzi vodit će Ivan Sršen.

O knjizi:
Mlada Bosanka Amila i Norina iz obitelji istarskih ezula žive u Trstu, amblematskom pograničnom gradu, mjestu utjecanja i dramatičnih rastanaka. Jednoga im se ljeta životi prepleću i iz tog susreta nastao je roman koji pripovijeda o velikoj mladenačkoj ljubavi, suparništvu među dvjema ostarjelim sestrama odvojenim emigracijom, o traganju za korijenima i uvijek mogućem novom početku.

Federica Marzi rođena je u Trstu 1974. godine, gdje i danas živi. Doktorirala je talijanistiku na Sveučilištu u Trstu i Sveučilištu Heinricha Heinea u Düsseldorfu s tezom o književnosti talijanskih emigranata u Njemačkoj. Doktorat je preradila i objavila u knjizi "U stranoj zemlji" ("In terra straniera", 2014.). Njezine kratke priče objavljivane su posljednjih godina u raznim antologijama i časopisima, a pozornost hrvatske književne javnosti privukla je 2016. godine kada je na Forumu Tomizza u Umagu dobila nagradu Međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae za kratku priču "Pukotine" ("Crepe").

Federica Marzi trenutno boravi u prevoditeljskoj rezidenciji DHKP-a u Zagrebu.

Federica Marzi

Moj dom negdje drugdje

  • Prijevod: Lorena Monica Kmet
  • Sandorf 08/2023.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789533514789

Mlada Bosanka Amila i Norina iz obitelji istarskih ezula žive u Trstu. Jednoga im se ljeta životi prepleću i iz tog susreta nastao je roman 'Moj dom negdje drugdje' koji pripovijeda o velikoj mladenačkoj ljubavi, suparništvu među dvjema ostarjelim sestrama odvojenim emigracijom, o traganju za korijenima i uvijek mogućem novom početku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –