Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.09.2015.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Oblak boje kože'
Održava se
24.09.2015. u 19h

Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića "Oblak boje kože" (Fraktura, 2015) održat će se u četvrtak 24. rujna u 19 sati u Institutu Balassi u Zagrebu (Augusta Cesarca 10).

Uz autora će govoriti Jagna Pogačnik, Ivan Rumbak i Seid Serdarević.

O romanu:

Nakon što je u požaru kafića Tri palme izgorio vlasničin sin, svi traže krivca, a krivac može biti samo jedan: mladi Rom koji je u kafiću radio kao konobar. On je prisiljen bježati jer njegova je krivnja za sve druge neupitna, njegovo lice vrišti sa svih naslovnica, te se mora sakriti, a to može samo u Bosni, u naselju u kojem živi njegov otac. A poput svoje sestre samo je sanjao da živi kao i svaki drugi čovjek, da ne bude neprestano obilježen bojom svoje kože.

Taj je događaj, u osvit rata, naizgled mirnoj gomili bio okidač, te ona u potrazi za pravdom okružuje romsko naselje u Zagrebu, stvarajući od njega geto, jer krivi su Romi, oni su ti koji su drugačiji i zato opasni.

Nebojša Lujanović

Oblak boje kože

  • Fraktura 07/2015.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666427
  • Cijena 99.00 kn

Nakon što je u požaru kafića Tri palme izgorio vlasničin sin, svi traže krivca, a krivac može biti samo jedan: mladi Rom koji je u kafiću radio kao konobar. On je prisiljen bježati jer njegova je krivnja za sve druge neupitna. Taj je događaj, u osvit rata, naizgled mirnoj gomili bio okidač, te ona u potrazi za pravdom okružuje romsko naselje u Zagrebu, stvarajući od njega geto...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –