Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.06.2018.

Predstavljanje udžbenika 'Forenzička ginekologija i perinatologija'
Održava se
07.06.2018. u 18:30h

Predstavljanje udžbenika „Forenzička ginekologija i perinatologija“, koju su uredili Dubravko Habek, Ingrid Marton, Matija Prka, Ana Tikvica Luetić i suradnici, održat će se u četvrtak, 7. lipnja u 18,30 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu (Velika dvorana HKS-a, Ilica 242). 

"Ljudi koji svjesno ili nesvjesno zanemaruju nova iskustva i činjenice i koji ta iskustva i činjenice uvijek podvode pod svoje ideološke sheme, plove u sigurnu propast! (...)

Perinatologija i ginekologija specifične su struke iz kojih u svijetu i u Hrvatskoj proizlazi velik broj sudskih parnica i medijacija sa značajnom nemedicinskom, socijalnom, emotivnom i medijskom refleksijom. Stoga i ideja o nastanku ove knjige, prijeko potrebne za našu svakodnevicu, za sigurnost trudnica, rodilja i babinjača, novorođenčadi i ginekoloških bolesnica, za sve sudionike zdravstvene skrbi u ginekologiji i perinatologiji i drugim znanostima, za dobru kliničku praksu i zaštitu materinstva, za smanjenje kliničkoga rizika koji iskri iz atipičnih, iznenadnih, hitnih i neočekivanih stanja. 

Više od stotinu autora i koautora iz četiriju zemalja Europske unije napisalo je više od šesdeset poglavlja iz problematike kojom se bave. Svaki od autora svojim doprinosom pridonosi dosadašnjem, ali i novom shvaćanju struke u kontekstu forenzičke medicine uz nerijetke primjere iz sudske i vještačke prakse s vlastitim kliničkim i akademskim iskustvima i promišljanjima". - Iz predgovora, Dubravko Habek

Dubravko Habek i suradnici

Forenzička ginekologija i perinatologija

  • Medicinska naklada, Hrvatsko katoličko sveučilište 05/2018.
  • 992 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768023
  • Cijena 840.00 kn

Ova je knjiga prijeko potrebna za našu svakodnevicu, za sigurnost trudnica, rodilja i babinjača, novorođenčadi i ginekoloških bolesnica, za sve sudionike zdravstvene skrbi u ginekologiji i perinatologiji i drugim znanostima, za dobru kliničku praksu i zaštitu materinstva, za smanjenje kliničkoga rizika koji iskri iz atipičnih, iznenadnih, hitnih i neočekivanih stanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –