Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.06.2019.

Predstavljanje zbirke 'Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti' Žarka Jovanovskog
Održava se
11.06.2019. u 19:30h

Zagrebačko predstavljanje zbirke "Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti" Žarka Jovanovskog (Edicije Božičević, 2019) bit će u utorak, 11. lipnja, u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. 

Na predstavljanju će govoriti Žarko Jovanovski, novinar i književnik Vlado Vurušić te urednik zbirke, Josip Ivanović

Zbirka pjesama "Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti" deveta je knjiga poezije zagrebačkog underground pjesnika, slam izvođača, prozaika, kantautora, grafičara i strip-crtača Žarka Jovanovskog. Nakon osam zbirki u kojima dominira poezija koja se prije svega čita, s kojom se nastupa, Jovanovski je odlučio napisati nešto posve drugo – naime, u "Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti" autor sublimira sav bijes očit u prethodnim zbirkama u koncizan niz poetski potentnih pjesama kojima iskazuje pomirenje sa svijetom, istovremeno ga odbijajući. Taj paradoks stava prihvaćanja svijeta kakav jest i temeljnog neprihvaćanja stanja stvari u svijetu kakve jesu ocrtava samu srž poetike Žarka Jovanovskog. 

Kao što kaže u pjesmi "Glavom kroz zid", u kojoj se očituje sraz nekog prošlog i sadašnjeg subjekta: kad jednom zaspim, spavat ću deset hiljada godina u komadu, i sanjat će me tada samo duhovi, davno raspršeni, na vjetrobranskom staklu.
 

Žarko Jovanovski

Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti

  • Edicije Božičević 03/2019.
  • 76 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537953867

Zbirka pjesama 'Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti' deveta je knjiga poezije zagrebačkog underground pjesnika, slam izvođača, prozaika, kantautora, grafičara i strip-crtača Žarka Jovanovskog. U njoj autor sublimira sav bijes očit u prethodnim zbirkama u koncizan niz poetski potentnih pjesama kojima iskazuje pomirenje sa svijetom, istovremeno ga odbijajući.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –