Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.10.2009.

Predstavljanje zbirke priča Maje Sačer 'Božji grijesi'
Održava se
20.10.2009.

Algoritam vas poziva u Booksu (Martićeva 14 d, Zagreb) u utorak, 20. listopada od 20 h na predstavljanje prve zbirke priča Maje Sačer - "Božji grijesi".

Pod sloganom 'Vrijeme je za naplatu', o "Grijesima" će sve priznati gošće Jelena Veljača, Dorta Jagić te sama autorica uz moderatora Krunu Lokotara, urednika knjige.

O knjizi:

Sedamnaest lijepo posloženih priča sačinjava prvu zbirku Maje Sačer provokativno nazvanu "Božji grijesi". Doista, kada se zbirka pročita u cijelosti, kada se od prve priče Eden i grešaka pri stvaranju čovjeka - koje rezultiraju komičnim i grotesknim zapletom - pročita zbirka redom, stječe se dojam drukčijeg, autorskog i vrlo autentičnog pogleda na svijet.

Naime, nakon Edena i katapultiranja iz raja čovjeku slijedi ljudska komedija, niz priča iz svakodnevice presudno uronjenih u ljubavne boli i jade i konzumerističko društvo, odreda „ženski“ obojanih, e da bi se sve finaliziralo s nekoliko priča koje se opet podižu do apstrakcije, do znanstveno-fantastičnih, ponekad futurističkih, a ponekad komično-teoloških priča. Tako je ovo zbirka o padu, drami -dominantno ljubavnoj - i različitim utopijskim i religijskim opcijama spasa, pri čemu se sve događa u imperiji tihe ironije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –