Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.11.2008.

Predstavljanje zbirke priča 'Oprosti, a i ne moraš'
Održava se
06.11.2008.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 6. studenog 2008. u 19 i 30 sati održat će se predstavljanje zbirke priča “Oprosti, a i ne moraš” Roberta Roklicera.

Drugu zbirku priča, autora bestselera “Kako se ubiti”, predstavit će sam autor i književnik Stjepan Čuić, a priče iz knjige će čitati glumac Zvonko Zečević.

U zbirci priča “Kako se ubiti” Robert Roklicer je pokazao zavidno umijeće pripovijedanja koje se najviše ogleda u neobičnoj lakoći čitanja, unatoč činjenici što tematizira tešku i mučnu svakodnevicu, natopljenu mizantropijom i ogromnim količinama alkohola. Sve te odlike Roklicer je zadržao i u novoj zbirci “Oprosti, a i ne moraš”.

U formalnom i stilskom pogledu priče su pročišćenije, a najveći napredak se vidi u karakterizaciji likova. Njegovi likovi su izgubljeni i dezorijentirani, kao i u prvoj zbirci uostalom, međutim mnogo su bolje okarakterizirani, uglavnom minornim i neočekivanim detaljima. Čini se da funkcioniraju tek po inerciji i da su odavno negdje u sumanutom kruženju izgubili onu Wildeovu “volju za životom” iz riječi koje su uzete za moto ovih priča. (Josip Mlakić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –