Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2019.

Predstavljanje posljednje knjige Roberta Roklicera 'Sve što sam imao reći o ljubavi'
Održava se
27.02.2019. u 12h

Predstavljanje posthumno objavljene, posljednje knjige Roberta Roklicera "Sve što sam imao reći o ljubavi" (Mala knjižnica DHK, 2018.) održat će se u srijedu, 27. veljače u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.

Sudjeluju: Đuro Vidmarović (predsjednik DHK) i Tin Lemac.

Pjesme Roberta Roklicera čitat će dramski umjetnik Kristijan Ugrina.

Tribinu vodi Lada Žigo Španić

Objavljena je nova, nažalost i posljednja Roklicerova knjiga pjesama koja pronalazi svoju napetost između početnoga (jezičnoga, ludičkoga) uzvika, poriva za govorom, igrom, ali se istodobno situira i smješta u prostor svakodnevnoga. Razmjena je to između govora, dakle, onoga što nas neposredno okružuje, troši i obespravljuje i jezika kao prostora moći koji institucionalizira naše želje, žudnje, snove. Riječ je o potrebi da se prašini i prolaznosti vlastitog života dadne na pravu i snazi,  da se preko pjesničkog teksta stekne pravo glasa. 
(I. Matičević)

Robert Roklicer

Sve što sam imao reći o ljubavi

  • Društvo hrvatskih književnika 12/2018.
  • 90 str., meki uvez
  • ISBN 9789532782837

Objavljena je nova, nažalost i posljednja Roklicerova knjiga pjesama koja pronalazi svoju napetost između početnoga (jezičnoga, ludičkoga) uzvika, poriva za govorom, igrom, ali se istodobno situira i smješta u prostor svakodnevnoga. Riječ je o potrebi da se prašini i prolaznosti vlastitog života dadne na pravu i snazi, da se preko pjesničkog teksta stekne pravo glasa. (I. Matičević)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –