Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.10.2009.

Predstavljanje zbrike izabranih pjesama Milana Ilića 'Buđenja / Erwachen'
Održava se
20.10.2009.

Predstavljanje zbrike izabranih pjesama Milana Ilića "Buđenja / Erwachen", u izdanju Naklade Lukom, održat će se u utorak, 20. listopada 2009. u 18.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Preradovićeva 5.

Knjigu će predstaviti:

Dr.sc. Branimir Bošnjak, recenzent
Ivica Smolec, pjesnik
Mirjana Šigir, urednica
Dubravko Sidor, dramski umjetnik
Neven Dužević, kantautor, klasična gitara

O knjizi:

Zbirka izabranih pjesama "Buđenja", na jednom mjestu, između korica jedne knjige, pruža uvid u ono najbolje i literarno najzanimljivije što je Milan Ilić stvorio u segmentu svoga pjesništva za odrasle. Ova zbirka obilježava pola stoljeća književnog stvaralaštva ovoga uglednog autora, ali i još jednom propituje njegovo mjesto u ukupnom korpusu suvremenoga hrvatskog pjesništva.

Izbor je obuhvatio ukupno 50 pjesama iz svih razdoblja Ilićeva pjesnikovanja, objavljenih tijekom godina u zbirkama i periodici, a one su složene u tri tematska ciklusa: "Plima ljubavi", "Oseka razuma" i "Vrijeme… i nešto između".
 
Budući je Milan Ilić podrijetlom (po majci Njemici), ali i strukom (studij germanistike) vezan i uz njemačko govorno područje, često je surađivao i s književnim i drugim časopisima na njemačkom jeziku. Zato je sam autor ove svoje za knjigu izabrane pjesme preveo na njemački, pa su u knjizi objavljene u usporednom prijevodu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –