Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.05.2019.

Prijave za edukaciju u programu 'Društveno odgovorna kultura i umjetnost'
Održava se
25.-26.05.2019.

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u suradnji s Fondom za druge i Dominom objavljuje poziv za sudjelovanje u prvom modulu kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorna kultura i umjetnost”.

Sadržaj prvog modula:

Prvi modul programa koji će se održati u Rijeci 25. i 26. svibnja bavit će se produkcijom društveno odgovornih kulturnih i umjetničkih projekata, a svoja iskustva će podijeliti Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Domina, kustos i predavač izvedbenih umjetnosti, te Silvija Stipanov, umjetnička voditeljica Ganz novog festivala, producentica i kustosica izvedbenih umjetnosti.

Radionica se sastoji od propitivanja uspješnih primjera društveno angažirane umjetnosti, povezivanja aktivizma i umjetnosti, mobiliziranja šire zajednice, stvaranja akcija i happeninga u javnom prostoru, participativnih kulturnih praksi, programa razvoja publike, kustoskih metodologija u izvedbenim umjetnostima, programa za razvoj umjetnika, komunikacije i distribucije umjetničkih projekata, kreativnih načina financiranja i produkcijskih trikova na primjerima djelovanja organizacija Domino (Queer, Perforacije, Sounded Bodies,…) i Ganz nove kulture promjene (ex. Kultura promjene SC-a, Ganz novi festival, Teatar &TD).

Prvi modul programa odvijat će se u RiHubu (Ivana Grohovca 1/A, Rijeka) s početkom u 12 sati.

Prijava na prvi modul:

Prvi modul programa je namijenjen za sveukupno 25 osoba iz Hrvatske koji se bave društveno angažiranom umjetnošću i/ili kulturom od kojih je 15 iz Rijeke i okolice, a 10 iz ostatka Hrvatske.
Prijava za prvi modul programa se podnosi ispunjavanjem prijavnice na LINKU.
Osim odgovora na pitanja u prijavnici, prijavitelji trebaju priložiti i sljedeće dokumente/ informacije:
– kratki opis projekta na kojem trenutno rade ili ga žele razvijati na radionici
– probleme ili izazove s kojima se suočavaju pri realizaciji
– kratki životopis
– opis organizacije u kojoj djeluju (ukoliko je primjenjivo)
Rok za prijavu je nedjelja, 19. svibnja u 23:59, a rezultati će biti objavljeni tijekom ponedjeljka, 20. svibnja.

S obzirom na to da je broj mjesta na kontinuiranom edukacijskom programu ograničen na najviše 25 polaznika, prijave koje zadovolje kriterije odobravaju se prema kvaliteti samog sadržaja prijave. Kvalitetu sadržaja prijave ocjenjivat će Povjerenstvo u čijem će sastavu biti članovi partnerskih organizacija koje izvode ovaj program.

Fond za druge pokriva troškove prijevoza u maksimalnom iznosu od 300,00 kuna po polazniku za sudionike izvan Rijeke i okolice.
 
Ova je trodnevna radionica dio novog kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorne kulture i umjetnosti” koji program „Učionica“ projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture provodi u suradnji s Fondom za druge i Dominom. Cilj programa je razvoj kompetencija umjetnika i djelatnika u kulturi u području stvaranja sadržaja “koji djeluje”, te jačanje razumijevanja o važnosti takve umjetnosti. Time će se potaknuti promišljanje i djelovanje društveno angažirane umjetnosti i kulture u kontekstu provođenja najvećeg kulturnog projekta u povijesti Hrvatske – Rijeke kao buduće Europske prijestolnice kulture.

Više informacija: Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –