Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.06.2021.

Proglašeni dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' i Nagrade 'Ptičica' za 2020.

Nagrada Grigor Vitez za 2020.

Stručno povjerenstvo i Dječji žiri Nagrade “Grigor Vitez” pomno su pregledali, pročitali i vrednovali 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj i odlučili da su Andrijana Grgičević, Elizabeta Končić Trlek, Hana Vrca, Dominik Vuković, Ivana Šojat i Vendi Vernić ovogodišnji dobitnici Nagrade „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju.

Uz redovne nagrade ove godine se dodjeljuje i Posebno priznanje Nagrade „Grigor Vitez“ Titu Bilopavloviću za bogat književni rad za djecu i mladež.
 

DOBITNICI NAGRADE „GRIGOR VITEZ“ ZA 2020.

Što sam sve naučio do škole (i to sâm) Čižmek Vanda, Grgičević Andrijana
Svjetlana i sni o letu Vuković Dominik
Zmajevi koji ne lete Šojat Ivana
Priče 1, 2, 3, 4 Ionesco Eugene, Vernić Vendi
Škola na rubu pameti Zagoda Tomislav

Po izboru Stručnog povjerenstva dobitnici/e Nagradu „Grigor Vitez“ dobili su:


Dobitnici Nagrade „Ptičica“ za 2020. po izboru Dječjeg žirija su:


Pohvala nagrade „Grigor Vitez“ za 2020. dodjeljuje se:


Odluke o Nagradama „Grigor Vitez“ donijelo je Stručno povjerenstvo u sastavu: predsjednica Povjerenstva, Manuela Vladić Maštruko, akademska slikarica i ilustratorica, Marijana Hameršak, viša znanstvena suradnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku, Iva Körbler, komparatistica književnosti i likovna kritičarka, Isabella Mauro, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu i Vlado Rajić, književnik.

Odluku o Nagradi „Ptičica“ donosi Dječji žiri pod vodstvom Hrvatskog centra za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba, a ovogodišnji žiri je imao 4 članice i jednog člana, djece u dobi 12-14 godina.

Nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Partneri Nagrade “Grigor Vitez” su Knjižnice grada Zagreba i Muzej za umjetnost i obrt.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –