Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrijana Grgičević Vanda Čižmek

Što sam sve naučio do škole (i to sâm)

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Vanda Čižmek
  • 05/2020.
  • 23 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997816
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad sam bio jako mali mislio sam da je svijet počeo sa mnom, ali to nije baš istina. Prije mene svijet je bio kamenit, a u njemu su živjeli djedosaur i bakosaur. Nakon toga slijedilo je goblensko doba kada su se rodili djed i baka. U vrijeme mojih mame i tate svijet je bio crno-bijel, a potom sam srećom došao ja i donio boje.

U kratkoj priči autorice Andrijane Grgičević Što sam sve naučio do škole (i to sâm)”, budući prvašić daje duhovito uobličene odgovore na 10 najvažnijih dječjih pitanja o svijetu i životu.

Kako su se upoznali mama i tata? Ili kako je izgledao svijet prije njega?

Dječak odgovara na razna dječja pitanja o svakodnevnim predmetima i ljudima koji ga okružuju, ali odlučuje ne podijeliti sve što zna. Shvaća da je tolika mudrost nešto izvanredno, no treba ostaviti vremena za prijatelje i igru.

Kratkoća teksta još jednom potvrđuje da je tvrdnja “manje je više” čarobna formula koja uspijeva zabaviti djecu. Svrha odgovora je poticati znatiželju, a samim time i obiteljske, moralne i društvene vrijednosti.

Andrijana Grgičević napisala je dosad tri dramska teksta i za njih dobila nagrade Mali Marulić i Tena – "Stonoga Goga" izrasla je u uspješnu kazališnu predstavu. U posljednjih godinu dana, aktivnije piše – objavila je slikovnice – "Potraga za pravom čokoladom", "Što sam sve naučio do škole (i to sâm)" i dječji roman "Srcohvat".

Vanda Čižmek, ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada “Grigor Vitez” za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. i 2018. za ilustracije u knjizi “Uhvati mi plavog medu”, autorice Silvije Šesto. Njezine ilustracije su uvrštene na Bienalle ilustracije u Slovačkoj (listopad 2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –