Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvija Šesto Vanda Čižmek

Pe pita o dobru i zlu

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Vanda Čižmek
  • 09/2020.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997878
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Pe pita o dobru i zlu" druga je u nizu slikovnica u kojem dječak Pe (Petar) preispituje svijet oko sebe. Nakon što (ni)je dobio odgovore od slikovnice na svoja pitanja o nebu i o bojama, Pe traži odgovore na pitanja o tome što je dobro, a što zlo. Postavlja filozofska pitanja teti Slikovnici, prikuplja informacije i stvara svoj svijet.

Svijet kakav bi trebao biti.

Slikovnica mu daje mudre odgovore, ali Pe se ne da zbuniti i sve više i više zapitkuje.

– Slikovnice, jesi li ti dobra?

– Jesam!

– Kako to, a u sebi imaš i zločestu vješticu?

Slikovnica na kraju odustaje shrvana, a Pe neumorno nastavlja:

– Mama! Jesi ti dobro?

Silvija Šesto rođena je 1962. godine u Zagrebu. Objavila je desetak knjiga za odrasle, od kojih su neke "Ester i bageri", "Omčoglavci", "Dramatično", "Bolja polovnjača"… Objavila je četiri knjige poezije te mnoštvo knjiga za djecu i mlade. Od njih su najpoznatije "Vanda", "Debela", "Tko je ubio Pašteticu?", "Bum Tomica" i "Bum Tomica 2". Za roman "Debela" osvojila je 2001. nagradu Ivana Brlić Mažuranić. Na dodjeli nagrada Grigor Vitez dobila je posebno priznanje za ukupan doprinos otvaranju prostora književnosti za djecu i mlade u 2017. godini.

Vanda Čižmek, ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada “Grigor Vitez” za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. i 2018. za ilustracije u knjizi “Uhvati mi plavog medu”, autorice Silvije Šesto. Njezine ilustracije su uvrštene na Bienalle ilustracije u Slovačkoj (listopad 2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –