Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvija Šesto Vanda Čižmek

Pe pita o dobru i zlu

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Vanda Čižmek
  • 09/2020.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997878
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Pe pita o dobru i zlu" druga je u nizu slikovnica u kojem dječak Pe (Petar) preispituje svijet oko sebe. Nakon što (ni)je dobio odgovore od slikovnice na svoja pitanja o nebu i o bojama, Pe traži odgovore na pitanja o tome što je dobro, a što zlo. Postavlja filozofska pitanja teti Slikovnici, prikuplja informacije i stvara svoj svijet.

Svijet kakav bi trebao biti.

Slikovnica mu daje mudre odgovore, ali Pe se ne da zbuniti i sve više i više zapitkuje.

– Slikovnice, jesi li ti dobra?

– Jesam!

– Kako to, a u sebi imaš i zločestu vješticu?

Slikovnica na kraju odustaje shrvana, a Pe neumorno nastavlja:

– Mama! Jesi ti dobro?

Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu, gdje je diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Pisanjem se bavi od srednje škole. Objavila je podosta proze i poezije za „odrasle“, te joj je izvedeno petnaestak radiodrama, a nešto je i izvedeno na daskama koje su joj usput ispale iz glave (predstave „Zelenkapica“ „Ping-pong“, „Bum Tomica“, „Vanda“, „Debela“, „Deveta ovčica“, „Tko je ubio Pašteticu“…). Za djecu i mlade (a i njihove starce!) objavila je romane „Vanda“, „Debela“, „Tko je ubio Pašteticu“, „Zezomljani“, „Pa to je ljubav“, „Leon Napoleon“, zbirku priča „Ružičasta sanjarica“, igrokaz „Pričalica“, serijal priča „Bum Tomica“ 1, 2, 3 i 4 i još, još mnogo toga. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru za osnovnu školu („Bum Tomica“ 1 i 2, „Debela“, „Vanda“ i „Tko je ubio Pašteticu“).

Nagrade: „Ivana Brlić Mažuranić“ („Debela“) Časna lista IBBY-a („Debela“) "Mali Marulić" („Duboko more ili kako smo sve pobroćkali“) "Mali Marulić" („Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“) Fran Galović Kiklop („Palac Sim i palac Tam“) Grigor Vitez („Tinuninu“) Grigor Vitez („Uhvati mi plavog medu“) Anto Gardaš („Zezopove basne“) Žar ptica („Bum Tomica“) Ovca u kutiji („Sirup protiv mačjeg kašlja“) Dvije nominacije za nagradu „Mali princ“(„Tinuninu“, „Uhvati mi plavog medu“) Ovca u kutiji („E-Crvenkapica“).

Pokretačica je biblioteke Semafora te osnivačica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Vanda Čižmek, ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada “Grigor Vitez” za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. i 2018. za ilustracije u knjizi “Uhvati mi plavog medu”, autorice Silvije Šesto. Njezine ilustracije su uvrštene na Bienalle ilustracije u Slovačkoj (listopad 2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –