Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davorka Premec Vanda Čižmek

Vera i Srećkomeđubuhama

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Vanda Čižmek
  • 03/2021.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630007
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vera je poznata po ljubavi prema životinjama i to u bližoj i daljnjoj okolici, uzduž i poprijeko, u parku, svojoj ulici, vrtiću. Spašavala je Vera puževe i gliste po nogostupima, ježevima nosila mlijeko, razgovarala s vrapcima, a jednom je doma donijela i poljskog miša. Ali, sve je bilo uzalud. Ni jednu od tih životinja nije smjela zadržati.

Sve dok jednog dana nije otkrila malog psa kojeg je netko ostavio u kutiji na školskom dvorištu.

U dodatku "Vjerovali ili ne", Vera je objasnila neke važne činjenice o psima, a na samom kraju knjige nalaze se i biografije pasa zaslužnih za ovu priču o Veri.

Davorka Semenić Premec radi cijeli radni vijek u KGZ, od toga veći dio na odjelu za djecu. Svake godine predškolska djeca dolaze joj na upoznavanje s knjižnicom. Članica je Hrvatskog čitalačkog društva te provodi razne programe poticanja čitanja.

Vanda Čižmek, ilustratorica iz Zagreba, najviše se bavi dječjom ilustracijom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističe nagrada “Grigor Vitez” za ukupno stvaralaštvo na području ilustracije u 2017. i 2018. za ilustracije u knjizi “Uhvati mi plavog medu”, autorice Silvije Šesto. Njezine ilustracije su uvrštene na Bienalle ilustracije u Slovačkoj (listopad 2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –